fashion week blog gyerekdivat gyerekruha gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Miután Suri Cruise ruhatára legalább annyi - ha nem több - embert érdekel, mint édesanyjáé, Katie Holmesé, a divatblogok pedig a műfaj legnépszerűbbjei között vannak, nem csoda, ha a kettő ötvözéséből született, jólöltözött gyerkőcöket felsorakoztató blogok pillanatok alatt rengeteg embert hódítottak meg. A gyerekdivat-blogok közül a Life.hu is összegyűjtötte a kedvenceit.

Ki ne szeretne tündéri ruhába bújtatott apróságokat nézegetni, akik egyrészt imádnivalóan aranyosak, másrészt eszméletlenül édes ruháik vannak? És ki ne szeretné, hogy az ő gyereke is pont ilyen menő, bájos vagy éppen különleges ruhákat viseljen? Az biztos, hogy minden anya előbb szán pénzt a gyermekére, mint saját magára. Ezt ismerték fel a legnagyobb divatházak is. Az elmúlt néhány évben a Gucci, a Burberry, a Marni, a Stella McCartney, a Ralph Lauren és a Lanvin is bővítette a portfólióját, amelyben ma már a gyermekruhák is megtalálhatók. Ezeknek természetesen legalább annyi támadójuk van, mint ahány rajongójuk - és nem csak az áruk miatt. A legfőbb kérdés, hogy valóban a kisgyerekek igényeinek és testi adottságaiknak megfelelően készültek-e.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Suri Cruise



Dizájnerruhák ide vagy oda, az öltözködésnek és a "divatozásnak" van számos pozitív velejárója is. Egyrészt sokat segíthet az önkifejezésben, nagyon jó játék lehet, játékosan tanít meg dönteni, ugyanakkor megtanítja a gyerekeket arra is, hogy a döntéseknek megvannak a következményei. A szülőnek viszont óriási szerepe van abban, hogy bármennyire is szeretné, ne kezelje hajas babaként a csemetéjét, valamint ne reprezentálja a divatosan felöltöztetett gyerekkel a külvilág felé, hogy mennyire menő család ők csak azért, mert vagányul van felöltöztetve. Szerencsére számtalan olyan jó példa akad, amelyik az öltözködés előnyeit domborítja ki anélkül, hogy igent mondana arra, vegyünk újabb és újabb ruhadarabokat csak azért, mert azok divatosak.

Íme a Life.hu kedvenc gyerekdivat-blogjai inspirációnak vagy éppen akkor, ha egy kicsit jobb kedvre szeretnél derülni.

Bambino Street Style


Inkább a szülőkről mesél sokat, ahogy a gyermekeiket öltöztetik - ezt a blog szerkesztője, egy Berlinben élő lakberendező is elismeri. Ennek ellenére imád gyerekeket fotózni, szereti a gyerekruhák vicces részleteit és a különböző mintájú ruhadarabokat együtt.
Life.hu-tipp: A képek láttán hagyj fel azzal, hogy nem engeded a gyerkőcödnek, hogy a csíkosat felvegye a szívessel vagy a kockással. Ha tetszik neki, miért ne?

http://bambinostreetstyle.com
http://bambinostreetstyle.com


Hyde and Go (Style)


A blog szerzőjének is elege lett abból, hogy a külföldi divatblogok hemzsegnek a márkanevektől. Erre szerinte semmi szükség, úgyis stílusos lehet valaki, hogy nem visel márkákat, egyszerűen csak kedvvel öltözködik. Ezért is indította ezt a gyerekdivat-blogot. Mi azért - attól függetlenül, hogy imádjuk a képeit - hozzátennénk, hogy minden gyerek mögött jó esetben két felnőtt áll.
Life.hu-tipp: A gyerekek nem parányi felnőttek, mint ahogy azt régen gondolták - és ahogy régen öltöztették is őket. Ennek ellenére egy-egy felnőttes ruhadarab, mint például egy mini (mű)bőr dzseki belefér a ruhatárukba - főleg, ha fillérekért szerezted be a turkálóban.

http://www.hideandgostyle.com
http://www.hideandgostyle.com

Planet Awesome Kid


Ha tudni szeretnéd, hogyan öltözködnek a New York-i, a patagóniai vagy például a mexikói gyerekek, akkor a Planet Awesome Kidet imádni fogod. Ennek a blognak nemcsak a New York-i gyerekek lehetnek a főszereplői - ahol a blog tulajdonosa él -, hanem bárki a világon, aki a blogon található űrlapot kitöltve beküldi a gyermeke fotóit. A bloggal azonos nevű szervezetnek egyébként nemcsak a gyerekek stílusának dokumentálása a célja, hanem rendszeresen szerveznek olyan programokat, amelyekkel a rászoruló gyermekeket támogatják.
Life.hu-tipp: A rászoruló gyerekeket te is támogathatod azzal, ha a kinőtt ruhákat nem a szemétbe dobod, hanem elajándékozod, vagy gyerek-ruhacserepartit szervezel az ismerős anyukákkal közösen.

http://planetawesomekid.com
http://planetawesomekid.com

Hart And Sew


Vannak olyan anyukák, akik nemcsak öltöztetni szeretik a gyerekeiket, hanem imádnak például varrni is. A Hart And Sew bloggere közéjük tartozik, ötleteit pedig nemcsak megvalósítja, hanem lépésről lépésre meg is osztja.
Life.hu-tipp: Ha nem szeretsz varrni, akkor sem kell kétségbe esned. Megannyi egyszerű módszer létezik arra, hogy kiéld a kreativitásod. Ezen a blogon például ötleteket kaphatsz arra is, hogyan készíts anyagdarabokból babaszobát, vagy hogyan lehet egy egyszerű hajpántból évekre szóló szerepjátékos alapfelszerelés.

http://www.hartandsew.blogspot.hu
http://www.hartandsew.blogspot.hu

The Baby Blackbird


Ha követni kezded a blogot, észreveheted, hogy a gyerekek és a szüleik rendszeresen ugyanazokat a darabokat viselik mindig másképp kombinálva. A cél ugyanis nem a vásárlásmánia hirdetése, hanem pont ellenkezőleg: szeretnék megmutatni, hogy néhány alapdarabbal és egy kis ügyességgel milyen jól és eredetien lehet öltözködni és öltöztetni.
Life.hu-tipp: Fölösleges sok pénzt kidobnod gyerekruhákra, úgyis pillanatok alatt kinövik a kicsik. Ma már nagyon jó minőségű ruhákat áruló turkálók vannak Magyarországon is, ahol vásárolhatsz. Érdemes utánajárnod, mikor hoznak új árut, akkor nagyobb eséllyel csapsz le olyan darabokra, amelyekre szüksége van a gyerekednek.

http://www.thebabyblackbird.com
http://www.thebabyblackbird.com

Mikor lesz iskolaérett a gyerek? Játékos felkészülés az iskolárahttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120924-mikor-lesz-iskolaerett-a-gyerek-jatekos-felkeszules-az-iskolara.htmlMég csak 4 éves, de máris stílusikon a gyönyörű szupermodell kislánya - Fotóhttp://www.life.hu/anyaskodj/20120919-alessandra-ambrosio-brazil-modell-lanya-anja-ambrosio-nagyon-cuki-a.htmlFelejtsd el a cumit! - A legcukibb ajándékok babalátogatóbahttp://www.life.hu/anyaskodj/kisbabadvan/20120910-a-legcukibb-ajandekok-ha-babalatogatasra-mesz.htmlIskola helyett szépségversenyekre jár? Magas sarkú cipőben botladozik a hétéves realitysztárhttp://www.life.hu/anyaskodj/mariskolabajartok/20120913-iskola-helyett-szepsegversenyekre-jar-magassarku-cipoben-tipeg-a-heteves-realitysztar.htmlŐszi blézerkalauz - Neked melyik áll jól?http://www.life.hu/legytrendi/20120921-osz-huvos-ido-reteges-oltozkodes-blezerek-testalkat-szerint.htmlÖltözz úgy, mint a kedvenc sztárod!http://www.life.hu/legytrendi/20120917-sztarok-stilustippek-divat-oltozz-ugy-mint-a-hiressegek.htmlA legtrendibb kabátok és dzsekik hűvös, szeles időrehttp://www.life.hu/legytrendi/20120912-divatos-oszi-kabatok-dzsekik-huvos-esos-szeles-idore.htmlŐszi farmerkörkép - A legdivatosabb darabokhttp://www.life.hu/legytrendi/20120905-divat-trend-osztel-20122013-szines-koptatott-mintas-farmer-oszre.html


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.