fashion week vásárlás outlet turkáló ruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyre többször látogatod a turkálókat, de nem vagy gyakorlott a kincskeresésben? Ne csak a méretre, hanem a tervezőre is figyelj! A bevásárlóközpontok kedvenc fast fashion üzletei helyett koncentrálj az itthon nem forgalmazott nemzetközi márkákra, hogy igazán különleges darabokra lelj! A Life.hu összegyűjtötte azokat a márkákat, amiknek a címkéire érdemes odafigyelned.

A plázaturik térhódításával egyre több jó minőségű ruhadarab kerül be a használtruha-üzletekbe. A darabáras termékeket minden esetben vállfán "tálalják" a vevőknek, sokszor árcédulával együtt. A nem vagy csak alig használt ruhák árazásánál a forgalmazók korábban csak a ruhadarab állapotát vették figyelembe, ám rájöttek, a plázageneráció inkább márkára, mint fazonra utazik. Így fordulhat elő, hogy a Magyarországon ismert márkák 10-20%-kal drágábbak a turikban, mint angliai "no name" társaik. Pedig azok minőségben és kivitelezésben gyakran felülmúlják a spanyol és svéd versenytársakat. Sőt! Íme a Life.hu kedvenc turis márkái.

Thinkstock
Thinkstock

Topshop

Az angol divatmárkának köze sincs az itthon televíziós vásárlásról elhíresült brandhez. Az első Topshop üzletet 1964-ben nyitották, és mára több mint 100 országban van boltjuk, ám sajnos Magyarországra még nem ért el a világhódító brit márka.

Miért szeretjük?

Mert minden szezonban megalkotják a színek, a minták és fazonok harmóniáját. A klasszikus szabásvonalakat izgalmas mintákkal kombinálják, így lesz rendkívül nőies, mégis bohókás az összkép. A márka tervezői nem félnek a nagy nyomott mintáktól, sem az élénk színektől, de ezt minden esetben az alakformálás szolgálatába állítják.

Milyen ruhadarabokat találsz a leggyakrabban?

A turkálók polcain a leggyakrabban topokra, egyberuhákra és kabátokra lelhetsz Topshop márkajelzéssel ellátva. A felsők 1300 Ft-tól, a ruhák 2500 Ft-tól kezdődnek.

Kedvenc Topshop darabjaink az idei szezonból:


1. Ruha - 29 font, 2. Szoknya - 20 font, 3. Egyberuha - 18 font, 4. Mintás ruha - 90 font

River Island

A brit márka már több mint 60 éves tervezői tapasztalattal büszkélkedhet, nem csoda, hogy a szigetországon kívül Ázsiában, a Közel-Keleten és Európában több mint 300 üzletük van. Reméljük, hamarosan itthon is eszébe jut valakinek, hogy franchise üzletet nyisson.

Miért szeretjük?

Mert az élénk árnyalatokat, mintákat egyszerű szabásvonallal és nemes anyagokkal párosítják, így mindig harmonikus, ám nagyon látványos lesz az összkép. A kollekciójuk főként nőies darabokból áll, amiben visszaköszön a '60-as évek eleganciája, de akadnak lazább, "modernebb" felsők, kabátok is a fiatalabb korosztálynak. A márka az egész családot ellátja, hiszen van női, férfi- és gyermekosztálya is.

Milyen ruhadarabokat találsz a leggyakrabban?

A használtruha-boltokban általában szoknyákkal és blézerekkel találkozhatsz a leggyakrabban. Alsórészt 1800 Ft-tól, felsőrészt 1300 Ft-tól találsz.

Kedvenc River Island darabjaink az idei szezonból:


1. Alkalmi ruha - 250 font, 2. Ceruzaszoknya - 20 font, 3. Blúz - 15 font, 4. Clutch - 15 font

Papaya

Az amerikai márka a Cornerstore Apparel csoporthoz tartozik, és kifejezetten a fiatal, 16-25 éves korosztályt célozza meg termékeivel. Márkaboltjai kizárólag Amerikában vannak, így kérdéses, milyen úton-módon kerülnek az angol használtruhát forgalmazó magyar üzletekbe.

Hódít a lakásturi



Miért szeretjük?

Mert dinamikus szetteket állítanak össze, így tetőtől talpig mintás darabokba öltözhetünk. A trükkös szabásvonalak helyett az egyszerűségre törekednek: kollekciójuk nagy része A-vonalú ruhákból, bő felsőkből és leggingsekből áll.

Milyen ruhadarabokat találsz a leggyakrabban?

A legtöbbször szoknyákba, felsőkbe botlasz a second hand boltokban. Átlagos áron, kb. 1500 Ft-ért tudod beszerezni őket.

Kedvenc Papaya darabjaink az idei szezonból:


1. Ruha - 21,99 dollár, 2. Felső - 15,99 dollár, 3. Nadrág - 15,99 dollár
4. Mintás nadrágruha - 17,99 dollár

New Look

Az összeállításunk végén szereplő márkának van a legnagyobb népszerűsége Európában. Állításuk szerint a tavalyi évben 14,5 millió vásárlójuk volt, ami azért nem kevés, még ha 1100 boltra osztjuk is el. Romániában és Ukrajnában is van már üzletük, szóval csak idő kérdése, mikor jutnak el hazánkba.

Miért szeretjük?

Mert nem viszik túlzásba a dolgokat: nem használnak feltűnő mintákat, élénk színekből is csak az aktuális trendárnyalatokkal dolgoznak. A klasszikus szabást pamuttal és csipkével párosítják. Főként alapdarabokat készítenek, amik jól kombinálhatók, és a hétköznapokon is üdítő megjelenést biztosítanak.

Milyen ruhadarabokat találsz a leggyakrabban?

Blúzokat, szoknyákat, ruhákat találsz a legtöbbször a sorok között bóklászva. A felsőket 1500 Ft-tól, a ruhákat 2800 Ft-tól tudod beszerezni.

Kedvenc New Look darabjaink az idei szezonból:


1. Felső - 14,99 font, 2. Ruha - 22,99 font, 3. Blúz - 14,99 font, 4. Szoknya - 14,99 font

Neked melyik a kedvenc turis márkád?

Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a StílusZsarut a Facebookon!


A StílusZsaru mindig figyel és rajta tartja a szemét a sztárokon és stílusikonokon, valamint azok ruháin is. Követi a legdurvább stílusbakikat és elkalauzol a divat világában.


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A STÍLUSZSARU OLDAL!



Nagy bugyikörképhttp://www.life.hu/legytrendi/20130511-bugyikorkep-csipkes-alakformalo-es-kenyelmes-fehernemuk.htmlNyári cipődivat, ami ledönt a lábadról!http://www.life.hu/legytrendi/20130513-trendi-es-kulonleges-ektalpu-cipo-platrform-peeptoe-nyarra.htmlDivatbotrányok: baklövések Beyoncé módrahttp://www.life.hu/legytrendi/20130507-divatbotranyok-baklovesek-amiket-beyonce-az-enekesno-elkovetett.html3 tökéletes összeállítás, ha esküvőre vagy hivataloshttp://www.life.hu/legytrendi/20130508-ilyen-ruhakat-viselhetunk-az-eskuvokon-ha-vendegek-vagyunk.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.