sminktrend a nap cikke szemhéjfesték kék szem smink szépség füstös szem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kék szem már önmagában is varázslatos. Ritkán előforduló szemszín, talán ezért is annyira elbűvölő. A sztárok szemét fantasztikus praktikákkal emelik ki. Tippjeink segítségével megtanulhatod, hogyan tudod a legjobb formádat hozni, ha kék a szemed!

A barna és a bronz árnyalataitól világít a kék szem

Hagyd meg a kék szemedet arcod díszének. Leheletvékony alapozóval, bármilyen színezett hidratálóval egységesítsd az arcbőröd színét. A szemed környékét korrektorral világosítsd, amivel kiemeled a tekintetedet. A karamell, kapucsínóbarna, homokszínek enyhítik a kék szem hidegségét. Nyáron persze a bronz is előkerül, amit mi is nagyon szeretünk a kék szemhez. Csak arra figyelj, hogy ne fémesen csillogó legyen, de lehet metálos és csillámokkal dúsított is. A barna és a kék szín egymással szemben lévő színek a színkörön, ezért harmonikusak és kiemelik egymást. A bronzot elviheted a narancs szín irányába is, amibe ha csempészel egy kis aranyat, még áthatóbb lesz a tekinteted. Nézd meg, ahogy Palvin Barbi viseli a narancs színt a cannes-i filmfesztiválon. Tanuljunk tőle, hogy alkalomra is viselhető. A kulcsszó a merészség! A szemed világítani fog, ha az ajkadra helyezed a hangsúlyt, például egy eperszínű rúzzsal. Ehhez erősen spirálozd a szemedet és a barackos arcpír is dob az összhatáson.

Forrás: style.com, AFP, Loreal
Forrás: style.com, AFP, Loreal

Kék a kékkel

A legtöbben idegenkednek ugyanolyan színű szemhéjfestéket használni, mint a saját szemszínük, de nincsen ebben semmi meglepő. Az persze a múlté, hogy egy világoskék szemceruzával körbehúzod a szemedet, bár megfelelő technikával és körítéssel ebben is látunk fantáziát... Az árnyalat kiválasztásán van a hangsúly. Játssz és élvezd, mennyi színt hozhatsz ki a saját szemedből. Világoskék szemed átlátszóságát a sötétkék ceruza vagy szemhéjfesték még inkább kiemeli. A türkizkék feketével drámai. Vízkék szemhéjfestékkel játékosra is veheted a stílust, de arra mindenképp figyelj, hogy ne fesd a színt a szemöldöködig, csak egy kellemes satírt készíts.

Forrás: www.trapaniphoto.com, style.com, Loreal
Forrás: www.trapaniphoto.com, style.com, Loreal

Adu ász: a szürke füstös

Kétségtelen, hogy a füstös szem és a szürke mindenkinek jól áll. Mondtuk már, hogy az árnyalat megfelelő, egyénre szabott megválasztása elsődleges? Ezúttal is így van. Hideg kék szemhez a melegebb tónusú, középszürke áll igazán jól. A rideg tekintetet kerüljük, inkább a barátságos és szexi megjelenés hívei vagyunk. Palvin Barbi sminkese mindig a magyar modell legjobb arcát mutatja. Ellentéte Taylor Momsen, a Gossip Girl sztárja. Ő előszeretettel festi a szemét vad feketére, ezzel érzéki és távolságtartó lesz. Képünkön sötétszürkét választott, a természet adta területet kihasználva, tehát ez egy bátor smink. Tetszik és a szemébe tényleg bele lehet veszni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A zöld szemhéjfestéktől vibrál a kék szem

Legtöbbször tiltakozás fogadja e két szín párosítását, bár ahogy haladunk a 2000-es években, lazulnak a gátak, és ma már sokan érzésből öltözködnek, sminkelnek. Hogy ez mit jelent? Ami jólesik, azt viseljük együtt, nem a konvenciókat tartjuk szem előtt. Hozzátesszük, hogy tárgyalásra, állásinterjúra mi is a klasszikus vonalat követnénk, bár láttunk már üzletembert kék ingen zöld nyakkendővel... Ez a sminkhez annyiban kapcsolódik, hogy amíg nem próbálod ki, nem fogod tudni, hogy a kék szemedhez a zöld valójában istenien mutat. Nyáron a kivizöld, élénk fűzöld, az esti partikra pedig a mohazöld, csillogós olajzöld a javaslatunk. Egész szemhéjra, vagy csak az alsó pillasor alá, tusvonalként, vagy a szempilláidat is színezheted zölddel. A fantáziánkat szabadjára engedve azért megy mégis egymáshoz ez a két szín, mert a természetben két leggyakoribb színről van szó, gondolj csak arra, ahogy a horizonton az ég kékje összeér a föld zöldjével.

Forrás: Allure magazin, Chanel
Forrás: Allure magazin, Chanel

Eper- és narancsajkú sztárok - Neked is jól állna!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130516-igy-viselik-a-sztarok-az-elenk-szinu-ruzsokat.htmlÍgy sminkelj strandra, hogy ne folyjon szét az arcod!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130604-sminktippek-strandra-fenyvedo-alapozo-porusosszehuzo-vizszinu-smink.htmlLegyél te is tavasztündér!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130515-tavasztunder-smink-az-iden-tavasszal-hoditanak-a-pasztell-sminkek-laza.htmlCsábíts te is pókszempillákkal!http://www.life.hu/szepulj/smink/20130327-a-pokszempilla-az-uj-trend-keszits-te-is-magadnak-.htmlÍgy lesz szép Iszak Eszti három nap alatthttp://www.life.hu/szepulj/20130605-iszak-eszti-szepsegtippjei-hogyan-hozzuk-magunkat-formaba-3-nap-alatt.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.