Sztárok, akiket kár irigyelni a mesés hajzuhatagért

dúsítás hajkorona frizura a nap cikke sztárok hajhosszabbítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ki ne irigyelte volna már valamelyik híresség hosszú, dús haját? Pedig az esetek többségében egyszerű fodrásztrükkről van szó, és nem természetes hajzuhatagról.

Sztárok és tincseik: a többsége hamis

Legutóbb Beyoncé okozott kisebb sokkot rajongóinak azzal, hogy hosszú fürtök helyett kifejezetten rövid frizurával kapták lencsevégre. A rossz nyelvek szerint viszont ez nem is akkora változás, mint amilyennek tűnik, hiszen az énekesnő évek óta póttincsekkel hódított. Igaz, vagy sem, azt csak maga Beyoncé tudhatja, az azonban biztos, hogy sok sztár lép színre két hét alatt 20 centivel hosszabb hajjal, sőt: olyan hírességet nehéz találni, akin eddig sosem láttunk póthajat. Paris Hilton, Britney Spears, Lindsay Lohan, Tyra Banks, Kim Kardashian vagy Jennifer Lopez meglehetősen feltűnően hosszabbíttatja a haját, magyar hírességek közül pedig Dukai Regina az, aki legutóbb felvállalta hosszabbított tincseit: egy július eleji képen még félhosszú hajat viselt, majd egy hétre rá már dúsabb, hosszabb a haja.

Forrás: Facebook/Dukai Regina FanClub
Forrás: Facebook/Dukai Regina FanClub

Dukai Regina félhosszú, majd hosszú hajjal

Ezt kell tudnod a hajhosszabbításról

Rövid, nehezen növő, vékony szálú haj esetén szinte lehetetlen természetes módszerekkel dús, hosszú hajat növeszteni. Ezen a ponton fordulnak a fodrászhoz azok, akik nem tudnak lemondani a hajzuhatagról, és nemcsak tincseket, de módszert is választanak: a hajfelvarrás, gyűrűzés, ragasztás vagy a hőillesztéses technika mind működőképes lehet. A megfelelő módszert viszont mindenképpen szakember segítségével válaszd ki, mert ha nem illik a hajadhoz és teherbíró képességéhez, akár tönkre is teheti a hajszálaidat.

Szintetikus vagy természetes haj?

Hajhosszabbításnál nemcsak módszert kell választanod, de azt is el kell döntened, hogy szintetikus vagy természetes hajat szeretnél. Előbbi természetesen olcsóbb, több helyen elérhető, de sosem lesz olyan szép, mint a természetes, ráadásul állandóan aktívan védened kell a hőhatásoktól. A természetes tincsek viszont egészségesek, és nagyon szépen mutathatnak a saját hajadban: ha jó szakembert választasz, alig lehet megkülönböztetni tőle. Azt azonban kevés kivételtől eltekintve sosem tudhatod, a póthajad kinek a fejéről származik, még akkor is, ha a szalonban ragaszkodnak hozzá, hogy az biztosan európai.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Kim Kardashian hosszú tincsei

A hajhosszabbítás ára

A hosszú ideig cipelt, nehéz, hosszú tincsek megterhelhetik a hajhagymákat, és akár kopasz foltokat is okozhatnak. Fontos, hogy időnként hagyj levegőt a hajadnak, tehát éveken át ne viselj súlyos póttincseket. A hajhosszabbítás emellett meglehetősen hosszú eljárás, míg felhelyezik, az több órán át is tarthat, majd rendszeresen vissza kell járni igazításra, különben az illesztések nagyon feltűnőek lesznek. A kezelés ára is borsos, akár több százezer forintra is rúghat.

Ultrarövidre vágatta a haját Beyoncéhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130808-beyonce-amerikai-enekesno-levagatta-a-hajat-rovidre.html4 finomság a konyhából, amitől szőke leszelhttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130708-termeszetes-szokito-technikak.htmlNégy S.O.S. frizura zsíros hajrahttp://www.life.hu/szepulj/haj/20130701-4-sos-frizuratippet-amivel-ugyesen-leplezheted-a-nem-tul-friss.htmlA lófarok soha nem megy ki a divatból!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130528-valtozatos-lofarok-a-copfok-viselete-kulonleges-modon.htmlBámulatos: nincs többé reggeli kócos frizura!http://www.life.hu/szepulj/haj/20130429-uj-fejlesztesu-sapka-kisimitja-a-reggeli-kocos-frizurat.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.