Sarka Kata szépségkirálynő Bali ruha Miss World Hungary Rákosi Annamária kalocsai minta
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rákosi Annamária Balin készül a Miss World szépségkirálynő-választásra, ahol sorra a legjobbak között szerepel a döntőt megelőző kisebb versenyeken - tudta meg a Life.hu.

Rákosi Annamária jó esélyekkel indul a szeptember 28-i világszépe választáson, amelyet Balin rendeznek meg. A mosolygós lánynak, aki csodaszép ruhákkal készül a döntőre, már az első megmérettetésen sikerült kivívnia a zsűri figyelmét. Hajdú-Sarka Kata, a Magyarország Szépe Kft. ügyvezető igazgatója örömmel mesélte, hogy Annamari a nemzeti ruhák versenyén 131 indulóból a 9. helyen végzett.

Facebook/Bélavári Zita
Facebook/Bélavári Zita

"Természetesen a kisebb versenyeken elért eredmények sokat számítanak a Miss World döntőjében. Az első megmérettetés Balin a Miss Talent verseny volt. Itt nem hirdettek eredményt, hanem az értékelésnél a zsűri kiválasztott 10 lányt, akik a verseny nyitóshow-ján táncolhattak. Mivel Annamária is a 10 között volt, tudtuk, hogy ezen a versenyen jól szerepelt. Utána következett a ruhaverseny, ahol a Bélavári Zita által tervezett nemzeti ruhában 9. lett. Magyar nemzeti ruha még soha nem kapott ilyen elismerést. Ezek az eredmények azt jelzik, jó eséllyel indul a magyar lány a döntőn" - mesélte Kata, aki nagyon örül, hogy a végső megmérettetésen Annamari a második bevonuló lesz. "A zsűrinek 131 lányt kell végigmustrálnia. A 20. lány után már felejtenek, ezért fontos, hogy a döntő napon az elsők között mutassa meg magát a magyar versenyző" - tette hozzá Kata.

"A ruha a magyar népviseletek jellegzetes vonásait ötvözi. A kalocsai hímzés a fordok legfelső részén, a kalotaszegi szoknyafelhajtás az elején, alul pedig 13 fodros szoknya található" - mesélte Bélavári Zita tervező.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.