fashion week kiegészítő ruha randi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első benyomás mindig nagyon fontos, de vannak helyzetek, amikor ez különösen igaz. Úgy döntöttünk, Szemes Nóra személyi stylist segítségével hétről hétre utánajárunk, mit is érdemes viselni életünk legfontosabb helyzeteiben. Kezdjük rögtön az első randival!

Nóra szerint mint mindig, most sem lehet általánosítani. Mindenképp a stílusunkhoz passzoló darabokat érdemes választani, az első randi nem a kísérletezés helye. Nem túl nyerő ötlet, ha egy sportos lány csak a fiú miatt erőltet magára tűsarkút és koktélruhát, vagy egy alapvetően zárkózott nő a találkozás miatt ruház be életében először egy merész, extrém ruhdarabra. Fontos az is, milyen típusú a radipartnerünk - ha egy sportos, laza fiúval találkozol, nem a legjobb választás egy elegáns koktélruha. Végül a ruha kiválasztásánál vagyük figyelembe a helyszínt is - egy puccos étterembe egészen mást kell viselni, mint egy vízparti sétához vagy egy romkocsmában. "Szerintem alapvetően nagyon fontos, hogy egy első randin kerüljük a feltűnő, merész, túlságosan kihívó ruhadarabokat. Lehetünk szexisek, de csak módjával. Épp ezért ha komoly terveink vannak a férfival, nem javaslom például azt, hogy mindent megmutassunk - egy szupermini szoknya vagy ruha mellé lehetőleg ne mélyen dekoltált felsőt viseljünk. Persze külön-külön ezek bevethetők. Ha azt akarjuk, hogy a randipartnerünk arra figyeljen, amit mondunk, akkor mellőzzük ezeket az eszközöket."

Tiltólistás cucc az első randin Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mik azok a színek, fazonok, amikkel nem érdemes próbálkozni egy randevún. Nóra szerint a piros szín sokszor nem a legjobb választás, mert ez a vadság, az erotika, a dominancia jelképe. Ezt érdemes későbbre hagyni. A feketét inkább kerüljük: ez a szín a tél típusú, barna bőrű és hajú lányoknak áll jól, belőlük viszont itthon kevesebb van. Jobban járunk, ha valami mással próbálkozunk, ha pedig nagyon nem vagyunk színpártiak, akkor válasszunk a földszínek palettájáról: a homokszín, a bézs, a barna, a púderszínek és a szürke árnyalatai tökéletesek első randira.

Kerüld a pirosat, feketét és a tütüket! Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A kiegészítők terén maradjunk meg a kevesebb több elvénél. "Sok nő imádja a hatalmas, feltűnő, extrém ékszereket, de ebben a rajongásban a pasik nem osztoznak. A nők általában nőtársaiknak öltöznek - amit imádnak a barátnőink, az általában nem tetszik a férfiaknak" - meséli Nóra, de hozzáteszi: amennyiben egy nagy bizsu jól passzol a szettünkhöz, és hűen tükrözi az egyéniségünket, úgy persze viselhetjük. "Nem árt kerülni az extremitásokat - a színorgiát, a túl cuki, habos-babos kreációkat, a geometriai vagy a hatalmas virágmintás ruhákat és a bőrből készült darabokat. Sok férfit például az is taszít, ha a póló közepén ott éktelenkedik egy hatalmas márkajelzés. Az ápoltság pedig mindennél fontosabb: a frissen mosott haj vonzóbb a kócos, zsíros frizuránál. A körömlakkal is érdemes óvatosan bánni, sminkelésnél pedig a több réteg alapozó és a hatalmas pandaszemek helyett törekedjünk a természetességre."

A virágminta sem nyerő Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Ákos, 27, webszerkesztő:

"Az, hogy milyen a tökéletes randiszett, a találkozás jellege dönti el. Elsősorban az a fontos, hogy legalább a ruha miatt ne feszengjen a lány. Érezhető legyen, hogy természetesen érzi magát a ruhájában, és nem csak a randi kedvéért vette fel, vagy mert mondjuk a barátnője meggyőzte. Ha randira hívtam, valószínűleg a külseje már tetszik, és személyiségét szeretném megismerni. Mondjuk ha lehet, jegygyűrű ne legyen rajta, de én roppant diszkrét vagyok...:)"

Patrik, 38, jogász:

"Én ki nem állhatom a feltűnő, cipzáras felsőket, ruhákat. Kiráz a hideg az állatmintás cuccoktól, azoktól a hatalmas virágos ruháktól és a buggyos, fodros valamiktől. A barátnőm elújságolta, hogy újra divatosak a combcsizmák, de remélem, soha nem vesz ilyet. Gyűlölöm azokat a ruhadarabokat, amiket a prostik kisajátítottak maguknak, és azokat beviszik a hétköznapi divatba. Pandamaciszemmel pedig engem sem lehet meghódítani. Szerintem az ideális randiszett egy lovaglócsizma, egy combot szépen megmutató cicanaci vagy szűk farmer, és egy olyan felső, amiben láthatom a partnerem szép vállait vagy a dekoltázsát. Én a letisztult, mégis nőies darabok híve vagyok."

Segítségképp összeválogattunk két olyan szettet, melyekben bátran útnak indulhatsz az első randin. Jó készülődést!

Csak kényelmesen!

1. Bijou Brigitte 9,95 euró 2. Bijou Brigitte 6,95 euró 3. Humanic 4. H&M 6990 forint 5. Mango 5995 forint

Visszafogottan szexi

1. Mango 12.995 forint 2. Zara 19.995 forint 3. H&M 990 forint 4. Mango 9995 forint 5. Levi's
Így válassz táskát – Zoób Kati tippjeihttp://www.life.hu/legytrendi/20131121-divat-es-trend-igy-valassz-taskat-zoob-kati-tippjei.htmlÍgy öltöztök ti: Egyedi táskák Budapestenhttp://www.life.hu/legytrendi/20131122-igy-oltoztok-ti-kulonleges-es-divatos-taskak-budapesten.htmlEltűnt mellbimbók nyomábanhttp://www.life.hu/legytrendi/20131125-divat-es-trend-miley-cyrus-rihanna-victoria-beckham-is-a-mellbimbo-tapaszra-eskuszik.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.