Pénzt kérnek a színésznő retusálatlan képeiért

Forrás: www.vogue.com -
retusálás kép Photoshop Vogue felhívás pénz Jezebel Lena Dunham
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hatalmas port kavart a Jezebel nevű női oldal felhívása, amelyben pénzt ajánlott annak, aki a Lena Dunham Vogue-ban közölt képeinél alkalmazott képmanipulációkat vissza tudja állítani eredeti, közlés előtti verzióra.

10 ezer dollárt ajánlott fel a Jezebel nevű női blog annak, aki a nemrég Vogue címlapra került Lena Dunham fotóit retusálás nélkül közölni tudja. A feministának hívott oldal szerzői úgy vélik, a Lena épp annak a női ideának a megtestesítője, aki nyíltan vállalja testét és önmagát úgy, ahogy van.

Lena Dunham az amerikai Vogue-ban Forrás: www.vogue.com

Az oldal a Vogue nagy múltú képmanipulálásaira is felhívja a figyelmet, illetve Lena képei készítőjének, Annie Leibovitz divatfotós kijelentésére is, aki bevallotta, nem csekély utómunkával kerültek a magazinba a színésznő képei. A Jezebel felhívását sokan támadni kezdték, mert elgondolásuk szerint mindenki tisztában van vele, hogy amikor egy nő kezébe vesz egy divatmagazint, sohasem hús-vér nőket akar benne viszontlátni. Többen pedig az előtt állnak értetlenül, ez a széles körben alkalmazott technika miért pont csak most, Lena Dunham fotóinál került megvilágításba.

Íme a Jezebel.com felhívása:

„Lena Dunham egy olyan nő, aki a pozitív testképet hirdeti, aki szégyentelenül feminista és aki azt mondta, hogy az ő meztelen teste a realisztikus kifejeződése annak, hogy milyen érzés élni. Azt is mondta, ha valakinek ezzel baja van, az nem az ő problémája. Az ő teste igazi. Ő maga is igazi. És bármilyen gyönyörűek a Vogue-ban közölt képek róla, akkor sem igaziak. Ezért a Jezebel 10 000 dollárt kínál Lena Vogue-ban megjelent retusálás nélküli képeiért.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.