Légiesen könnyű alapozók tavaszra

smink bőrhiba Larion Oscar sminkmester alapozó bőrápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az első napsugarak jót tesznek a bőrnek, és hatásosak a pattanások ellen is. Ha még egy tavaszi méregtelenítést is beiktatsz az életedbe, akkor ez az arcbőrödön is meglátszik majd - így nem lesz szükség vakolatnyi alapozókra. Larion Oscar sminkmester segítségével a Life.hu utánajárt, hogyan válasszunk kellemes állagú, légiesen könnyű alapozót tavaszra. 

Figyelj a bőrtípusodra!

Alapozóvásárláskor jó, ha tudod, milyen a bőrtípusod - ezt a csomagolásokon általában fel is tüntetik. "Ha normál vagy kombinált bőröd van, akkor szinte mindegyik készítmény tökéletes, legyen az folyékony, kompakt, stiftes vagy hab állagú formula. Száraz bőrre az E-vitaminnal dúsított és a minerál, ásványi anyagokban gazdag, fénnyel telített alapozók az ideálisak. Amennyiben fénylő, magasabb faggyúháztartással rendelkezik a bőröd, érdemes mattosító textúrájút vagy kifejezetten problémás bőrre való alapozót választani. Arra azonban ügyelj, hogy lehetőleg olajmentes és fényvédővel ellátott terméket vásárolj. A legjobbak a folyékony alapozó textúrák, mert ultrakönnyűek és a fedés intenzitását is tudod szabályozni" - vallja Larion Oscar, az egyik vezető kozmetikai márka sminkmestere.

1. Bobbi Brown, 2. Vichy, 3 Maybelline, 4. MAC, 5. Essence

Ügyelj a színére is!

A Jónő Team oszlopos tagja szerint az alapozó színe is nagyon lényeges, de nem könnyű kiválasztani a megfelelőt. ,,A tökéletes alapozószín az, ami megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel, hisz csak akkor marad láthatatlan, és ez a lényeg. A szín kiválasztása nem könnyű feladat: az üzletekben műfény van, ezért sokszor csalóka a szín meghatározása. Azt javaslom, tedd a kiválasztott színeket az alkarod belső felére, enyhén masszírozd be a színt, majd menj ki a természetes fényre. Ott meglátod, melyik a megfelelő. Ezután próbáld ki a tesztert is: a homlok közepén és az áll vonalától le a nyakra simítsd el az alapozót. Ha ott is harmonikus, akkor máris megvan a tökéletes!

Ha könnyebb textúrára vágysz, válassz egy ma divatos BB krémet. Fantasztikus választékban kaphatók, olyanok, mint a színezett hidratáló krémek, telis-tele ápoló anyagokkal. Ráadásul a bőrödet is 'biztonságban tudhatod', mert mindegyik rendelkezik fényvédővel és külön már kapható problémás bőrre is BB krém. A lényeg, hogy ragyogj magabiztosan, fesztelenül minden nap."

1. Manhattan, 2. Maybelline, 3. Avon, 4. Catrice, 5. Clinique

A színes rúzs halála - a sztárok új kedvence a natúr ajakhttp://www.life.hu/trend/20140314-szepseg-es-smink-a-szines-ruzs-halala-a-sztarok-uj-kedvence-a-natur-ajak.htmlÚgy tűnik, komoly versenytársa lett a narancspiros rúzsnak: a sztárok az utóbbi hetekben ugyanis a natúr ajkakat részesítették előnyben. 2014 lenne a színes rúzs halálának éve?Trend--Narancs, kék, burgundi - Így sminkelj 2014-ben!http://www.life.hu/trend/20140120-szepseg-es-smink-sminktrendek-2014-ben.html2013-hoz képest idén még nagyobb hangsúlyt kapnak a kék szemsminkek, a rúzsok terén pedig a málnaszín helyett ezúttal az élénknarancs és a burgundilila hódítanak a kifutókon. Kíváncsiak voltunk, mit is érdemes idén kipróbálni – Larion Oscar sminkmester, a Jónő Team tagja segítségével utánajártunk az idei szépségtrendeknek.TrendLegyen igéző a tekinteted! Így válassz szempillaspirált tavasszalhttp://www.life.hu/trend/20140306-legyen-igezo-a-tekinteted-igy-valassz-szempillaspiralt-tavasszal.htmlA szempillaspirál a sminkkészlet azon darabja, amire évszaktól függetlenül mindig szükségünk van. Hiszen ki ne vágyna hosszú, dús, éjfekete, csábító pillákra? Meglestük az idei kínálatot, és kiválasztottuk a kedvenceinket. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.