Inspirálódj a magyar mesterektől! Smink- és hajtrendek tavaszra

fashion week haj smink szépség Budapest Fashion Week
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Új frizurákra és szuper sminkekre lelni mindig jó dolog - nekünk ez sikerült is a hétvégén rendezett Budapest Fashion Week kulisszái mögött. Az eseményen a legnagyobb magyar tervezők mutatták be a 2014-es őszi-téli kollekciójukat, bennünket pedig a ruhákon kívül a sminkek és a hajak is nagyon érdekeltek. 

Ha megnézel egy divatbemutatót, sokszor találkozhatsz olyan darabokkal, amikről nem tudod elképzelni, hogy a hétköznapokban valaha is felvennéd. Ezeken az eseményeken a sminkek és a frizurák is legtöbbször eltúlzottak, szinte már-már hordhatatlanok, mégis trendet teremtenek, méghozzá úgy, hogy a letisztult változatuk beleivódik az aktuális trendekbe. A Budapest Fashion Week kulisszái mögött járva elcsíptük az est sminkmesterét, a nemzetközileg is elismert Gera Pannit, aki mesélt nekünk a sminkek koncepcióiról.

Természetes arcbőr és szemhangsúlyos sminkek

Panni elárulta, hogy idén az egészséges, tiszta bőr fontosabb, mint bármikor - most abszolút a természetes, egészséges bőr az, ami kívánatos. Sminkelés előtt a bőr hidratálására nagyon nagy hangsúlyt kell fektetni, majd érdemes a fényesedésre hajlamos területeken - homlokon, orron - mattítani a bőrt. A szemsminkek azonban 2014-ben kicsit másképp készülnek, mint az utóbbi években. "Szegedi Kata bemutatójának témája a városi amazon volt, így a sminkek is ehhez igazodtak. A ruhák színe miatt én a kék színre helyeztem a hangsúlyt - ez a szín idén egyébként is nagyon divatos. A hétköznapokban is bátran használjuk a kéket a szemhéjon. Bár idén a fekete szempillák hódítanak, én a kéket használtam a modelleknél - ez ugyanis jól passzol a kékközpontú sminkhez. Az ajkakra peidg egy teljesen más színt vittem fel - a narancspiros, puhán elsatírozott rúzs a legnőiesebb az egész sminkben. Ettől lesz a külső igazi, városi amazonos."

/1404/L_tv_20144131973

Ha nem vagy kibékülve a kék szemsminkkel, akkor is van miből választanod. A Nubu kollekciójához ugyanis a kéken kívül szürke, fehér és fahéj színű make up-ok készültek. Bátran próbáld ki te is ezeket az árnyalatokat, persze kisebb mennyiségben, és ne csak a szemhéjra, de a szem alsó vonalába is vigyél fel egy keveset a választott színekből. A festést azonban nem kell mérnöki pontosággal elvégezni, nyugodtan nagyold és maszatold el a vonalakat. "Ha tetszik a smink, és szívesen használnád finomabb változatban a hétköznapokban, akkor fókuszálj a tusvonalra. Ez 2014-ben nem klasszikus, vékony, hanem inkább elmosódott, nagy ívű, igen látványos" - meséli Panni. A szájra elég egy leheletnyi natúr rúzs - a természetes ajkak ugyanis idén abszolút hódítanak.

/1404/Term_201441319843

Fonatok és természetes hatás

Az élénk színeket nem nélkülöző, ugyanakkor mégis természetes hatású sminkekhez a frizurák sincsenek túlkombinálva. A Tony&Guy fodrásza, Friedman Péter két stílust is megmutatott nekünk. Az egyik az amazonok inspirálta fonatos-copfos megoldás. A fonatok tavaly óta virágkorukat élik, idén azonban kócosabbak, mint bármikor. A hajkölteményekből a tupír sem maradhat ki - a kettő kombinációiból igazi dögös, merész fesztiválfrizurák születtek, melyek tökéletesek a tavaszi-nyári forgatagban.

/1404/K_cos201441319102

De az abszolút természetes, frissen mosott hatású hajak is hódítanak, persze némi csavarral megspékelve. "A nagyvárosi lazaság köszön vissza a lágyan leomló, frissen mosott hatású frizurákon. Oldalt egy leheletnyi hullám teszi még természetesebbé a hajat, sőt, az oldalválasztékot egy kis hajolajjal tehetjük még látványosabbá. Nyárra tökéletes egy ilyen frizura, és pillanatok alatt el is készül."

/1404/Gyors2014413191132

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.