Egy kis csalás és rafinéria: így válassz fehérneműt, ha kismellű vagy

Forrás: Thinkstock -
fehérnemű melltartó mellméret
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kismellűként neked is gondot okoz megtalálni az ideális melltartót? Fogadd meg a szakember tanácsait, és szerezd be a szezon legnépszerűbb darabjait – akár extra kis méretben is.

Tévhit, hogy a kismellűeknek nem kell melltartót hordaniuk. Nemcsak sportolásnál, hanem a hétköznapokon is jó szolgálatot tehet egy jó fazonú és méretű cicifix, ami emel, formáz és önbizalmat ad. Ám kis vagy extra kis méretben a válogatás sokszor kudarccal végződik. Ne törődj bele! Szemes Nóra, személyi stylist és stílustanácsadó tippjeivel te is rálelhetsz az igazira. Íme 5 tipp az ideális melltartó kiválasztásáho!:

1. Ismerd a méretedet!

Fontos, hogy próbálgatás előtt megismerd a pontos méreteidet, hiszen ennek tudatában könnyebben kiigazodhatsz az üzletek eltérő számozásában. A kosárhoz a mell legszélesebb részén, míg a hátmérethez a mell alatti hátszakaszon tekerd körbe a centit. Vásárláskor a méreteidet összehasonlíthatod a címkén szereplő adatokkal, vagy megmutathatod a boltban dolgozóknak – a ránézéses módszer náluk sem mindig működik.

Forrás: Thinkstock

2. Ne vedd meg azért, mert nincs jobb!

Ne feledd, a jó méretű melltartó mindenhol tart és illeszkedik. Ne vegyél meg egy darabot csak azért, mert nincs jobb. A stylist szerint egy rossz választás többet árt, mint használ: kis mellű lányoknál gyakran előfordul, hogy eggyel nagyobb kosárméretet választanak, ami a mell felső részénél eláll, és egy rossz mozdulatnál akár a mellbimbó is kilátszik belőle. Te ne kövesd el ezt a hibát!

3. Találd meg a hozzád illőt!

Teszteld a különböző melltartófazonokat, hogy megtaláld a hozzád leginkább illőt! A háromszög fazonok stabil tartást biztosítanak, a balconette típusok pedig remekül formáznak. Nagy szolgálatot tesz egy pánt nélküli melltartó is, amit mindenféle pántú, illetve kivágású felsővel tudsz kombinálni.

4. Kerüld a több centis push-up melltartót!

Kis mellre ideális választás a push-upos fazon, ám nem mindegy, milyen típust szerzel be a hétköznapokra. Előformázott melltartót akár minden nap hordhatsz, de több centis push-upot csak különleges alkalmakon és csak pár óráig viselj.

5. Elő az optikai push-uppal!

Ha nem akarsz minden nap kitömött melltartóban hódítani, válassz különféle díszítésű (pl. rojtos, fodros, masnis stb.) vagy mintás cicifixet. A jól elhelyezett díszítőelemek optikailag akár egy egész mérettel növelhetik a mellméretedet. Válogass kedvedre a szebbnél szebb darabok között!

1. Push-up melltartó - Triumph 10.699 forint, 2. Pánt nélküli melltartó - Triumph 11.990 forint, 3. Háromszög melltartó - Intimissimi 19,90 euró
4. Balconette melltartó - H&M 2.990 forint, 5. Push-up melltartó - Triumph 10.990 forint

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.