Szivárványszínek és millió fazon - kalapmustra az ascoti derbin

ascoti derbi verseny kalap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1711 óta rendezik meg az ascoti derbit, ahol a kalapok szinte fontosabbak, mint maga a verseny. Ha eddig azt hitted, ezek a kiegészítők dögunalmasak, akkor most olyan darabokat mutatunk, amiktől leesik az állad! Következzen egy alapos kalapmustra néhány feledhetetlen darabbal.

Tollas, vagy valami hasonló

Anouska Lancaster tervezőnő igazi pávaként pózolt a derbin, de nem ő volt az egyetlen, aki díva akart lenni - három grácia is pávatollakkal ékeskedett, csak némileg szolidabb verzióban. Páva ide vagy oda, mi imádjuk ezt a színkompozíciót!

Nézz meg még több izgalmas kalapot galériánkban! Kattints a képre! Forrás: AFP

Tűzpiros mindenkor

Ha valaki igazán ki akar tűnni a tömegből, tűzpiros kalapnál feltűnőbbet keresve sem találhat. Pláne, ha a kalap hatalmas is. Vajon milyen lehet illegni-billegni ezekben a csodákban?

Kattints a képre a galériáért! Forrás: AFP

A virág örök divat

Sokan így is gondolják, ám néha nem ártana tükörbe nézni indulás előtt. Napraforgónak öltözni inkább farsangkor ildomos, a virágtenger pedig jobban mutat a nászutaslakosztályban, mint a kalapokon.

Kattints a többi kalapért! Forrás: AFP

Aki tud, az tud

Erzsébet királynő is merészebb az ascoti derbin, mint az év többi napján. Vilmos herceg nagymamája ragaszkodik a jól megszokott fazonhoz, ám színekben bátran újít, ha úgy tartja úri kedve.

Még több kalapért kattints a képre! Forrás: AFP

Kalapszabályok az ascoti derbin

Korábban is szívesen mutatták meg kalapcsodáikat a hölgyek a derbin, ám 2012 óta kötelező lett ennek a kiegészítőnek a viselése. Kalap kategóriába tartozik minden 10 centiméteres vagy annál nagyobb átmérőjű fejdísz. A fejfedők mellett a szoknyahossz is meg van szabva: a miniszoknya abszolút tiltólistás darab, az alsórésznek legalább térdig kell érnie. Emellett olyan ruhákat sem viselhetnek a nők, amik túl sokat mutatnak a vállukból és karjukból, így a pánt nélküli és vékonypántos kreációk sem megengedettek a rendezvényen. A konzervatív megjelenés ellensúlyozása miatt igyekeznek a nők minél extrémebb kalapokkal kitűnni a tömegből, a tervezők pedig évről évre merészebb és különlegesebb darabokkal rukkolnak elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.