Katalin hercegnő vs. Letícia királyné – győzzön a jobbik!

fashion week VI. Fülöp király Letícia spanyol királyné Katalin hercegnő Vilmos herceg stílus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azzal, hogy VI. Fülöpöt spanyol királlyá koronázták, nemcsak egy újabb uralkodóval gazdagodott a világ, hanem egy újabb stíluskirálynőt is kapott. Letícia királyné nemcsak karcsú alakjával és szimmetrikus arcával hívta fel magára a figyelmet, hanem irigylésre méltó gardróbjával is. A divat szerelmesei már színre lépésétől kezdve csak áradozva tudtak nyilatkozni az újságíróból lett királyi híresség stílusáról, mi több, egyesek egyenesen az egyre népszerűbb brit uralkodócsalád Katalin hercegnőjének vetélytársát látják benne.

Nemcsak a divat iránti szenvedély közös Katalinban és Letíciában: mindkettőjük élete olyan, akár egy igazi tündérmese. Középosztálybeli családban születtek, később pedig mindkettőjükkel megtörtént, amiről a legtöbb kislány (és nagylány) csak álmodozik: eljött értük egy igazi herceg és feleségül vette őket.

Nem hasonlítja őket egymáshoz ilyen kegyesen a Daily Mail újságírója, aki szerint Letícia fején jóval több vaj van, mint amennyit egy uralkodó megengedhet magának. Fülöp király előtt már volt férjnél, esetleges plasztikai műtétjei mellett pedig abortuszról is pletykálnak a rosszakarók.

Letícia mégis tudhat valamit, ha sikerült elcsavarnia Fülöp király fejét: tudvalevő volt, hogy a férfi körül lebzseltek a szebbnél szebb nők, mégsem nagyon akart megállapodni. Letícia és Fülöp 2002-ben találkoztak először, Letícia pedig otthagyta a munkáját és egy évvel később összeházasodtak.

Nem alakult ilyen színesen az egykori Kate Middleton élete a Vilmos herceggel kötött házasság előtt. Katalin hercegnő nemcsak életvezetését tekintve mondható konzervatívabbnak a spanyol királynénál, hanem a ruhaválasztásai terén is. Míg Letícia sokkal bátrabban bánik a formákkal és a színekkel, addig a brit hercegnő inkább a konvencionálisabb darabokat részesíti előnyben. A kulturális különbségek azonban kevésbé hagynak megkülönböztethető nyomokat a két királyi híresség stílusán, hiszen az öltözködési protokoll mindkettőjüket érinti.

Az elegancia mindkét királyi hírességnél alapvető, Letícia esetében azonban sokkal szembetűnőbb az a csipetnyi érzékiség, amely mentén egy kis rafinériát visz a megjelenésébe - persze csak annyit, amennyit Spanyolország uralkodónője megengedhet magának. Lehet, hogy Katalin is szívesen játszana el az outfitjeivel, ha nem félne II. Erzsébet királynőtől, aki egy időben a hercegnő szoknyahosszát kritizálta élesen – és ez még csak egy pletyka, amely felütötte a fejét a bulvársajtóban.

Amiben Letícia és Katalin is egyetért, az a takarékoskodás. Egy-egy ruhadarabot előszeretettel öltenek magukra többször is, a méregdrága dizájnerek mellett pedig fast fashion márkáktól származó darabok is sorakoznak a gardróbjukban – amiért bizonyára nem egy divatimádó hölgy adná oda fél (vagy egész) királyságát.

Így látja a hölgyeket a Fashion donor csapata:

A Jónő Team stylistjainak is megvan a véleménye a két uralkodónő stílusáról. "Letíciára nem jellemzőek a tipikus hercegnős outfitek, inkább a letisztultsággal illetnénk az öltözékét. A fotókat nézegetve véleményünk szerint a praktikusságot szolgáló, modern zakók, kardigánok, egyrészes ruhákat helyezi előtérbe, amelyeket ízlésesen párosít és méltósággal visel. Persze vannak események, mikor az etikett megkívánja a blézernél is elegánsabb viseletet, de a királyné ezeket az akadályokat is bátran veszi és a végeredmény szinte mindig tökéletes.
Katalinnal kapcsolatban sem tudunk rosszat mondani, hiszen magas elvárásoknak kell neki is megfelelnie a ruha kiválasztását illetően. A konzervatív darabok, amelyeket többnyire brit designerektől szerez be, mindig különlegesek és stílusosak. Tónusaihoz és formáihoz tökéletes passzolnak. Külön kiemelnénk, hogy Lady Diana emléke előtt is tiszteleg, mivel sokszor hasonló színű és fazonú ruhákat visel modernebb kivitelezésben. Ez kedves és szép dolog.
Mindkét hölgy megfelel az elvárásoknak stílusukat és választásaikat is tekintve, és a megjelenésükön mindig érezhető, ahogy személyiségükhöz mérten kombinálják a darabokat."
Így bánt el az időjárás Katalin hercegnő új frizurájávalhttp://www.life.hu/trend/20140702-katalin-hercegno-uj-frizurajaval-elbant-az-idojaras.htmlMég az olyan stílusikonoknak sem kedvez a napsütés és a nyári meleg, mint Katalin hercegnő: új frizurája hamar kidobta magából a gondosan besütött hullámokat.TrendOrigoMi történt Letícia királyné hajával?http://www.life.hu/trend/20140627-leticia-spanyol-kiralyne-rovid-haja.htmlAmi a minap még hosszú volt, az ma már rövid lett – a spanyol királyné bubifrizurával tündökölt.Trend--A nő, akiről most mindenki beszél: Letícia asztúriai hercegnéhttp://www.life.hu/trend/20140609-leticia-aszturiai-hercegne-fulop-spanyol-tronorokos-felesege-lesz-katalin-hercegne-vetelytarsa.htmlMióta I. János Károly király bejelentette, hogy lemond a spanyol trónról, az egész internet - nem meglepő - a trónörökös szépséges feleségéről beszél. Letícia hercegnét máris Katalin hercegné utódjának kiáltották ki. Ideje, hogy megismerd, összegyűjtöttünk 5 érdekességet vele kapcsolatban.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.