Az ombre még mindig hódít - így készíts színpompás nyári körmöket!

fashion week manikűr körömlakk köröm
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hunyd be a szemed, és képzeld el, ahogy ülsz a a tengerparton, kezedben egy finom koktéllal, és miközben gyönyörködsz a naplementében, a friss, tengeri szellő egzotikus virágillatot hoz magával... Attól még, hogy a szemeidet kinyitva nem a pálmafák árnyékában, hanem otthon találod magad a kertben, még érezheted az igazi beach-hangulatot: megmutatom, hogy készül a színes nyári manikűr ombre technikával. 
Fotó: Esztergályos Viktória

Amire szükséged lesz: alaplakk, meleg tónusú sárga, narancs, korall, fekete és lila körömlakkok, vékony ecset, fedőlakk és egy sminkszivacs.

1. Első lépésként, mint mindig, alaplakkot használj, hogy a körmök elszíneződését megelőzd. Ezután lakkozz meleg tónusú, sárga körömlakkal, ez lesz az alapja a manikűrnek.

Fotó: Esztergályos Viktória

2. A sárga réteg teljes száradása után fogd a sminkszivacsot, és fess fel rá 3 csíkot a sárga, a narancs és a korall színű lakkokkal.

Fotó: Esztergályos Viktória

3. Ezután óvatos, ütögető mozdulatokkal nyomkodd fel a körömre a szivacs segítségével a színeket, szép átmenetet képezve. A szabad szélekre csempészhetsz egy kis lilát is, még inkább fokozva a naplemente-hatást.

Fotó: Esztergályos Viktória

4. A már teljesen száraz, ombre-mintás körmök körüli bőrre került festéket körömlakklemosóba mártott fülpiszkálóval vagy vékony ecsettel távolítsd el. Én itt csak a nagyját pucoltam le, mivel van még egy kis dolgunk. A gyűrűsujjra ugyanis egy vékony ecset és fekete körömlakk segítségével pálmafák kerülnek: húzz a szabad szélhez egy fekete sávot, ez lesz a föveny, majd erre V-alakban két csíkot, ami a két pálmafa törzse lesz. A pálmaleveleket gyors, középről induló mozdulatokkal tudod a legkönnyebben felfesteni. Ha van kedved, akár egy repülő sirállyal is kiegészítheted a műved.

Fotó: Esztergályos Viktória

5. Utolsó lépésként takarítsd le a maradék felesleges lakkot a bőrödről, várd meg a minta teljes száradását, végül fixáld a manikűrt fényt adó fedőlakkal.

Fotó: Esztergályos Viktória

Ha nyár, akkor fürdőruha: nem árt, ha tudod, milyen bikinik állnak jól az alakodon, erről egy korábbi cikkünkben olvashattál is. Ha szívesen tanulsz a világsztároktól, akkor lesd meg, ők hogyan választanak maguknak fürdőruhát. A nyárhoz elengedhetetlen még a jó napszemüveg is: itt megmutattuk, hogyan válogass az idei kínálatból.
Nem nehéz, mégis nagyon mutatós - készíts fesztiválmanikűrt!http://www.life.hu/trend/20140624-manikur-fesztivalra-szuper-divatos-es-trendi-igy-keszitheted-el.htmlItt a nyár, és vele együtt a fesztiválszezon. A szikrázó napsütés, jó zenék, vidám forgatag garantált, ezért is imádjuk annyira! Mivel ilyenkor nem cipeljük magunkkal a fél gardróbunkat, célszerű olyan manikűrt készíteni, amihez szinte bármilyen ruhát viselhetsz, remek lesz az összhatás. Egy színes, vidám lakkozás szuper kiegészítője lehet bármilyen fesztiválszettnek - mutatom is az idei kedvencemet! Trend--A króm és a lila mindent visz - körömtrendek tavaszrahttp://www.life.hu/trend/20140312-koromlakkok-2014-tavaszara-gellak-termeszetes-kormok-kromos-szinek-orchidealila.htmlA tűzpiros lakkok és a francia manikűr sosem megy ki a divatból, ami nem is baj, hiszen mi is imádjuk a klasszikus dolgokat. Ha azonban idén tavasszal szívesen kirpróbálnál valami különlegeset és trendit, akkor megmutatjuk, milyen színekkel érdemes próbálkoznod. TrendOrigoBarnulj okosan! Naptejkörkép 2014-benhttp://www.life.hu/trend/20140602-naptej-napolaj-es-fenyvedelem-milyen-faktorszamu-krem-kell-a-borre.htmlMost már tényleg nyakunkon az igazi nyár, ezzel együtt pedig egyre aktuálisabb a fényvédelem témaköre. Biztosan te is kívülről fújod, hogy naptej nélkül a strandon egy tapodtat se, ám nem árt, ha tisztában vagy azzal, miből mennyit érdemes magadra kenni. Naptejkörkép és okos tanácsok következnek. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.