Hajszárító nélkül készül a legszexibb nyári frizura

Forrás: Thinkstock -
fashion week frizura haj hajszárítás hajszárító
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te sem rajongsz azért, hogy a forró nyári napokon - amikor még egy laza sminkeléstől is leizzad az ember - a hajszárítóval is hosszú perceket tölts el? Felejtsd el a nyári hajszárítást, mutatunk egy jobb megoldást!

Kint tűz a nap, párás az idő, neked pedig semmi kedved hosszú percekig tűrni a hajszárítóból áradó forró levegőt? De ott motoszkál benned az is, hogy azért mégsem jelenhetsz meg kócos lobonccal a munkahelyeden vagy egy fontos randin? Szerencséd van: a 2014-es nyári trendek cseppet sem szigorúak, ha a frizuráról van szó: a fonott tincsek mellett hódít a lazán elkészített, kissé hullámos, kócos hatású frizura, amihez még hajszárítóra sincs szükséged. Nemrég a menő londoni sztárfodrász, George Northwood adott tippeket azzal kapcsolatban, hogyan készítsen az ember lánya menő nyári frizurát a lehető legtermészetesebb módon. A tanácsait érdemes megfogadni: kliensei között van ugyanis Rosie Huntington-Whiteley, Alexa Chung, Cameron Diaz és Gwyneth Paltrow is.

Forrás: Thinkstock

"Minden egyes hajvágásnál figyelembe veszem, milyen évszak van, mert jól tudom, hogy nyáron a vendégeimnek nincs nagy kedve szárításra jönni. Egyébként a jó hajvágás a titka mindennek. Először is nagyon fontos, hogy hajmosás után fésüljük ki a tincseket, majd csavarjuk törülközőbe. Ha a kifésülés elmarad, csomós lesz a haj, így erre figyelj oda. Később már ne fésüld ki, mert akkor elveszik a természetes textúra. Következő lépésként nem árt egy jó termék, ami a hajra kerül, enélkül ugyanis bolyhosak, szálasak lesznek a hajvégek. A legtöbb hajban van egy természetes hullám, így én a hajgöndörítő vagy hullámosító krémeket, spray-ket javaslom. Ha inkább egyenes tipusú a hajad, ezek a termékek hő hatására azért kicsit hullámosítják a tincseket" - vallja a sztárfodrász.

1. Hővédő Spray - L'Oréal, 2. Hővédő hajformázó spray - Avon 799 forint, 3. Spray Gel - Tony&Guy 6.39 font, 4. Foxy Curls Contour Cream - Tigi Bed Head

George Northwood arra is felhívja a figyelmet, hogy ha vékony szálú vagy egyenes a haj, a végekre mindenképp kerüljön egy kis olaj, hogy a hajszálak egészségesebbnek, ápoltabbanak tűnjenek. A sztárfodrász szerint az is fontos, hogy még nedvesen rendezzük el a tincseket, a választékot, és szárazon már ne babráljuk: ettől ugyanis a tincsek elvesztik természetes esésüket.

Kurucz Niki tippjei

A Jónő team hajszobrásza is imádja ezt a frizurát: "Ez egy abszolút tökéletes nyári hajviselet, ami akár egész évben működhet. Persze télen óvatosan kell ezzel báni, mert megfázhatnak a hajhagymák, de a vékonyszálú haj például a meleg lakásban is simán megszárad. Azt azonban nem árt tudni, hogy akinek szögegyenes a haja, azoknak nem segítenek a hajgöndörítők. Ők próbálkozhatnak azzal, hogy félszárazon lazán, egyáltalán nem szorosan befonják a hajukat, és hagyják úgy megszáradni. Ez a technika nem töri meg a hajat. Hajpuhítót, hajvégápolót nekik azonban érdemes használni!"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.