Csak semmi fodor és a csipke! Extra esküvői ruhák világsztár módra

fashion week Keira Knightley esküvő Cheryl Cole Piper Perabo Gwen Stefani Naomi Cambell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár szeretjük az idei klasszikus esküvői trendeket a sok rózsaszínnel, csipkével és sellő fazonú ruhával, meg kell hagyni, izgalmas tud lenni, ha az ember lánya a nagy napon be mer vállalni valami egészen különlegeset. A világsztárok sem esküsznek mindig a hagyományosra - íme, néhány szépség, akik nem féltek változtatni a szokásoson. 

Formabontó esküvői ruhák díva módra

Marilyn Monroe 1954-ben ment hozzá a baseballsztár Joe DiMaggióhoz. A szexszimbólum esküvői ruháját azóta is a legelegánsabbak között tartják számon. Marilyn egy fekete kosztümöt viselt fehér galléros felsőrésszel, a kezében pedig egy hófehér orchideacsokorral. Stílusos volt, természetesen.

Forrás: AFP

Az akkor mindössze huszonegy éves Mia Farrow és Frank Sinatra 1966-ban házasodtak össze Las Vegasban. Miának esze ágában sem volt klasszikus esküvői ruhát választani, inkább arra törekedett, hogy épp olyan bájos és sikkes legyen, mint a hétköznapi életben. A pixie frizurájához remekül passzolt a térdig érő kisruha apró kabátkával és alacsony sarkú cipővel.

Forrás: Northfoto

Yoko Onón még mi sem tudtunk volna elképzelni egy tüllcsodát, és szerencsére ő is így volt ezzel. A pár 1969. március 20-án házasodott össze Gibraltáron, a szabadság jegyében. Yoko fehér miniszoknyát, kalapot, fehér térdzoknit és papucscipőt viselt. Bár ez a szett valóban igen extrém választás volt, a párhoz és életstílusukhoz mindennél jobban passzolt.

Forrás: http://vintageweddingfair.co.uk

Modern kori Hamupipőkék üvegcipő nélkül

Cheryl Cole-t nem ihlette meg honfitársnője, Katalin hercegnő káprázatos csipkeruhája, sőt. Az angol énekesnő is túl volt már egy házasságon, így a fehéret feketére cserélte. Az esküvői partira legalábbis. Cheryl és Jean-Bernard Fernandez-Versini három hónap együttjárás után keltek egybe a méregdrága Mustique-szigeten, a Karib-térségben - ide jár évente nyaralni például a Middleton család is. A tengerparti kézfogó után a pár Londonban is megünnepelte a frigyet egy esküvői fogadáson, ahová Cheryl egy Ralph & Russo couture kreációt választott. A ruha csodálatos volt!

Forrás: Northfoto

Ha formabontó esküvői ruha, akkor Olivia Palermo. A stílusikon és divatdiktáror celeb Carolina Herrera-kreációt viselt a nagy napon. A fehér sort hatalmas tüllszoknyával és pasztellszínű kasmírpulóverrel már önmagában is különleges választás volt. Ehhez jött még Carrie Bradshaw ikonikus Manolo Blahnik királykék cipőcsodája, amit a sorozatban akkor viselt, amikor egy hétköznapi ceremónián hozzáment Mr. Bighez. Kicsit stílusos ez az Olivia...

Forrás: Juan Patino Photography

A napokban Piper Perabo is egy igen egyedi darabban mondta ki a boldogító igent: a színésznő egy ezüstös, állatmintás Michael Kors ruhakölteményben ment hozzá Stephen Kay-hez. A választása - melyett itt megnézhetsz - érdekes volt, sokan amiatt fanyalogtak, hogy Piper úgy festett, mint egy hal fényes pikkelyekkel, ráadásul ezt a ruhát korábban például már Naomi Campbellen is láttuk...

Forrás: Northfoto

Az évek óta hódító rózsaszín esküvői ruhákat a világsztárok is imádják. Ám Gwen Stefani volt az, aki elkezdte ezt az őrületet: az énekesnő 2002-ben viselt John Galliano tervezte ruhacsodája szinte minden létező divatösszeállításban bekerült a legkülönlegesebb sztáros esküvői ruhák közé. A kreációt még sok-sok világhírű esküvői ruhával együtt a londoni Viktória és Albert Múzeumban 2015. március 15-ig meg is nézheted, ha arra jársz.

Forrás: http://www.vam.ac.uk

A legtakarékosabb menyasszony kétségkívül Keira Knightley, aki már jó párszor viselte ez esküvői ruháját, a pasztellszínű tüllös Dior-ruhácskát. Ebben volt a 2008-as Bafta-gálán, majd az esküvőjén, sőt, tavaly decemberben is ebben pózolt a vörös szőnyegen. Hogy miért? Keira azt nyilatkozta, hogy amikor csak viselte ezt a darabot, mindig csodálatosan sikerültek az estéi, így nem volt kérdés, hogy a polgári szertartáson is ebben mondja ki az igent. Ám nem ez volt Keira egyetlen esküvői ruhája. A színésznő egy második, titkos szertartáson egy ötvenezer dolláros Valentino ruhát viselt, ami már sokkal közelebb állt a klasszikus esküvői ruhaköltemények stílusához. Erről a darabról nem készült kép, mert mindössze csak néhányan vettek részt az eseményen, ám a Daily Mail talált egy olyan ruhát, amire a megszólalásig illik a leírás - itt meglesheted, mennyire.

Forrás: Northfoto

A szerző tippje:

"Akármennyire is szeretnél különleges és egyedi lenni, a nagy napon mégis az a legfontosabb, hogy te legyél az, aki a ruhát viseli. Egyáltalán nem baj, ha a hétköznapokban a klasszikus darabokat szereted, ám az esküvődre semmiképp ne válassz szuperextra ruhaölteményt. Hiszen ez az a nap, amikor te vagy a középpontban, millió fotó készül rólad, amik arra hivatottak, hogy megmutassanak téged. Ha mindenképp valami különlegesre vágysz, válassz egy szokatlan, ám hozzád közel álló színt vagy egyedi dekorelemet, esetleg egy picit rafinált ékszert. Hidd el, így is te leszel a legszebb!"
A világ leghíresebb esküvői ruháihttp://www.life.hu/trend/20130424-a-vilag-leghiresebb-eskuvoi-ruhai-kate-moss-katalin-hercegno-grace.htmlElindult az esküvői szezon, ilyenkor pedig még az is szívesen nézeget csodaszép menyasszonyi ruhákat, akinek idén talán még nem kötik be a fejét. A Life.hu összeállításával felidézheted a történelem legemlékezetesebb esküvői összeállításait - tavaly ez volt az egyik kedvenc cikketek. TrendOrigoTürkiz, lila és rengeteg virág – Álomlagzik idénhttp://www.life.hu/trend/20140131-eskuvoi-trendszinek-2014-ben-dekoracio-es-latvanyos-szinek.htmlEgy esküvő-kiállítás annak is élmény, aki már túl van élete nagy napján. Az elképesztő színorgiában sodródva rögtön újraterveztem az évekkel ezelőtti csipke-babarózsaszín dekorációmat, mert volt bőven honnan inspirálódni. Ha 2014-ben állnék oltár elé, biztosan türkizmámorban úsznék, bár nehéz lenne kihagyni a szürkét és a lilát a palettáról. Íme az idei év legtrendibb esküvői színei!TrendFotó: Hámori Zsófia/Life.huDivatbotrányok: Milliárdos és filléres sztáresküvőkhttp://www.life.hu/trend/20130121-divatbotranyok-eskuvo-sztar-modra-szerepel-benne-grace-kelly-celine-dion.htmlA nagy nap, melyről a nők már kislánykoruktól ábrándoznak. Egy mesébe illő helyszín, egy szőke herceg, az elmaradhatatlan holtomiglan-holtodiglan és persze egy lélegzetelállító ruha, melytől még a legtávolabbi rokon ismeretlen kísérőjének is leesik az álla. A Life.hu Divatbotrányok sorozatában a héten terítéken híres és hírhedt esküvők és azok elengedhetetlen kellékei: a menyasszonyi ruhák.Trend

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.