"Az alkotásra már gyermekként szükségem volt" - Kerényi Virág divattervező stílusról és inspirációról

divattervező francianapok Kerényi Virág
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sűrű évek állnak Kerényi Virág mögött: tanult külföldön, neves hazai tervezők mellett gyakornokoskodott, és izgalmasabbnál izgalmasabb munkáiért rajonganak vásárlói. Inspirációról és új trendekről kérdeztük a divattervezőt. 

Virág nem volt az a tipikus ruhamániás kislány, sokkal inkább a sportos stílust képviselte. ,,Egyetlenegy ruhám volt, amihez ragaszkodtam - ez volt az úgynevezett esőruha. Ha nyári zápor volt, anyu rám adta, és bőrig ázhattam benne a kertben. Inkább sportos voltam, mint tipikus öltözködős kislány. De nagyon sokat rajzoltam: az alkotásra, önkifejezésre már egész kiskoromban szükségem volt."

Forrás: Kerényi Virág

Amint rátalált arra, ami igazán érdekli, Virág a maga örömére kezdett ruhákat, fejdíszeket készíteni. Az embereknek megtetszettek a kreációk, és egyre több munkája lett a fiatal divattervezőnek. ,,Hálás vagyok, mert nagyon sok jó hazai szakember mellett gyakornokoskodhattam, illetve külföldi alapokból is építkezhetek, és úgy gondolom, ez mind-mind fontos része volt a folyamatnak. Most épp a 2015-ös tavasz/nyári kollekció utolsó simításait végzem, illetve egy amerikai filmben kaptam munkát. Nem unatkozom! Nagy vágyam, hogy egy izgalmas, kosztümös film jelmeztervezője lehessek."

A mostani, 2014-es őszi/téli kollekciója letisztult, de a formák, a színek és az anyagok nagyon izgalmasak. ,,A francia autók inspirálták a kollekciót: mindig is imádtam őket! De hat rám minden, amit nap mint nap látok, hallok, érzek: a színek, formák, hangok,illatok - egy zene, egy arc az utcán, egy hangulat, egy felhő. Apró csodák a világban, amiből hála Istennek rengeteg van!"

Forrás: Kerényi Virág

Virág elárulta azt is, kik a kedvenc tervezői, és van-e olyan világsztár, akinek szívesen tervezne ruhát. ,,McQueen- és Balmain-rajongó vagyok! De emellett szerencsére még sok más figyelemremeltó tervező van mind külföldön, mind itthon. Egyszer szívesen készítenék valami ruhacsodát Marion Cotillard-nak, de boldog lennék, ha Rihanna, Lady Gaga vagy bármelyik híresség viselné a kreációimat mondjuk egy videoklipben!"

A divattervező a hétköznapokban a laza, sportos stílust kedveli. Többnyire farmert visel pólóval, tornacipővel - a sok jövés-menésben fontos számára a kényelem. Virág fel is sorolt három alapdarabot, amire minden nőnek szüksége van: ezek pedig egy jó farmer, egy bőrdzseki és az imádott táska. Az idei szezonban az ő nagy kedvencei a szőrmék, és évek óta először szivesen visel színeket is.

Kerényi Virág a KREA Kortárs Művészeti Iskola elvégzése után a dániai TEKO Design and Technology egyetemen tanult tovább divattervezést. A Triumph Inspiration Awardon is elismerték kreativitását: a csipke fehérnemű kreációja nagyon egyedire sikeredett. Virág dolgozott már az Operaház jelmezein is, 2010-ben pedig a Divatkreátor című műsorban a Megasztárok fellépőruháit álmodta meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.