Divatozás a magyar tehetségkutatókban - így dolgoznak a gigaprodukciók stylistjai

X-Faktor 2014 Rising Star stylist
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kritizálni mindenki tud, de ízlésről kár vitatkozni. A legtöbben nem is gondolnák, mennyi munka áll egy gigashow mögött, ahogy azt sem, mennyit tesz hozzá egy kreatívan kiválasztott szett egy-egy produkcióhoz. De vajon min múlik, hogy Ördög Nóra mennyire decens, Tóth Gabinak pedig milyen mély a dekoltázsa? Az X-Faktor és a Rising Star stylistjaival kerestük a válaszokat a fenti kérdésekre.

Az elkövetkező hónapokban hétvégente mozifilmek helyett tehetségkutatókkal szórakoztatnak bennünket a kereskedelmi tévécsatornák. Egy show-műsor esetében a sminkek, frizurák vagy ruhák hozzáadnak a szereplő karakteréhez - legyen az egy mentor, zsűritag vagy műsorvezető.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

Mindig van B verzió

Holdampf Linda, a Rising Star vezető stylistja nem először dolgozik együtt Ördög Nórával tehetségkutatóban, és korábban már a Sztárban sztár című műsor stábjában is ott volt. Korpics Tibor pedig 3 éve dolgozik stylistként az X-Faktorban. Tavaly a fiúkat öltöztette, 2012-ben a 25 év felettieket, idén pedig a mentorok és Istenes Bence, valamint az After X-ben Szabó Zsófi ruháit válogatja össze hétről hétre. Mindkettőjüknek az a célja, hogy olyan ruhákat viseljenek a műsorvezetők, a mentorok, a zsűritagok, amikben maximálisan jól érzik magukat. Tibor elárulta, Szabó Zsófinál mit is kell figyelembe venni a ruhaválasztáskor: "Ő az After X-et vezeti, nála nem elvárás, hogy dívás ruhákat viseljen. Ruhaszponzora az adásban a Pepe Jeans, a stílusa vagány és laza. A Zsófinak összeválogatott ruhákat először ő nézi meg, felpróbálja és szűkítjük a kört – csak olyan összeállítás jöhet szóba, ami megfelel a viselőjének –, mert fontos a komfortérzet. A ruhákat ezután megnézik a szerkesztők, a rendező, a világosítók, és kiválasztjuk azt a 2-3 szettet, ami majd jó lesz az élő adásban. Nagyon fontos kamera előtt is megnézni a ruhákat, mert ezeknek a daraboknak van egy dinamikája, és máshogy néz ki a fogason, mint ha valaki viseli. Végül szombaton azt veszi fel Zsófi, amelyikhez kedve van. Sosem indulok neki az adásnak egy szettel, mert bármi történhet a ruhával, és előfordulhat olyan is, hogy a műsorvezetőnek vagy a mentornak aznap semmi kedve azt a ruhát felvenni. Mindig van B és C verzió."

Forrás: Instagram/Szabó Zsófi, RTLKlub

Holdampf Linda szerint nagyon fontos, hogy egy show-műsornak megfelelően legyenek felöltöztetve a szereplők. Ő igyekszik változatos lenni: fontos, hogy a ruhák divatosak, ugyanakkor játékosak legyenek, de az is lényeges, hogy az egész emberközeli maradjon. A Rising Starban arccal zsűrizhetnek az emberek, a nép akarata, ki kerül be. ,,Éppen ezért az a célom, hogy Nóri is megközelíthető maradjon, és a kedves oldalát domborítsam ki. Ahogy haladunk előre, nyilván lesznek dívás darabok is, de a műsor nem erről szól. Amikor a Rising Start nézed, olyan ruhákat látsz majd, amiket el tudsz képzelni a saját szekrényedben is."

Forrás: Tv2

Dekoltázsok főműsoridőben

Kíváncsi voltam arra, hogy a stylistok mit szeretnek a legjobban hangsúlyozni a mentorokon, zsűritagokon, műsorvezetőkön. ,,Mivel Zsófi az adás folyamán többnyire deréktól fölfelé látszik, így nyilván a sminkre és a frizurára nagy hangsúlyt szoktunk fektetni, és szerintem alkalmanként egy kis dekoltázs is jól áll neki. Gabinál szintén hasonló a helyzet, hiszen gyakorlatilag a műsoridő 80%-ban a mentorasztalnál ül, csak a bevonulásnál és a műsor legvégén látszik egészben a ruha. Gabinak szerintem jól állnak a miniruhák is, mert csinos, hosszú lábai vannak. Gyakran visel rövid fazonú ruhákat, hosszú fazonoknál pedig a sliccelt változatokat részesítjük előnyben."

Fotó: RTLKLub, Hámori Zsófia/Life.hu

Holdampf Lindának sincs nehéz dolga: Ördög Nóra remek formában van két gyermek után is, így gyakorlatilag bármit felvehet. De azért nála is fontos feltételeknek kell teljesülnie. ,,Nóri egy brutálisan jó nő! Akkor is az volt, amikor nem volt 2 gyereke és most is az. Gyerektől függetlenül a nőiességet sosem szabad félni kihangsúlyozni. Ő ezt a magánéletben is megteszi, csakúgy, mint ebben a grandiózus show-ban!"

Magyar tervezők kontra világmárkák

Tavaly repesett a szívünk Tóth Gabi csodás, magyarok tervezte kreációi láttán, és szerencsére idén sem kell nélkülözni a hazai tervezők ruhacsodáit egyik műsorból sem. ,,Gabit magyar tervezők ruháiban láthatják a nézők: viselt már Sugarbirdöt, és erre a hétre is egy hazai ruhakölteménnyel készülünk. A kiegészítők terén óvatosabb vagyok, de Gabi habitusához jól passzolnak a nagy fülbevalók, szereti is őket, így ilyeneket is viselni szokott."

Fotó: Margitay Klára,Hámori Zsófia/Life.hu

Linda elárulta, a Rising Starban Pásztor Anna lesz az, akire magyarok tervezte ruhákad ad majd, míg Nóra az Il Bacióból kapja a kreációkat. ,,Fontos, hogy Anna, mint az egyetlen női zsűritag és Nóra markánsan mások legyenek. Majkának pedig igyekszem úgy választani, hogy a szettje összhangban legyen Nóráéval. Rajta kvázi 'minden' elfér: az első adásban egy Már Róbert tervezte zakó és ing volt rajta, legutóbb pedig egy Zara bársonyzakót viselt."

Forrás: Tv2

Hétről hétre kritikusak vagyunk

Nem kevés negatív kritika érte Ördög Nóra néhány héttel ezelőtti konszolidált, rövid kisfeketéjét – sok portál egyenesen unalmasnak nevezte a választást. Linda erre azt mondja, rengeteg dolognak kell megfelelniük a műsorban, többek között annak is, ha például ünnepnapon van a műsor. ,,Aznap épp halottak napja volt – nem adhattam rá egy tűzpiros csipkeruhát… Az adás tematikájához is kell ám alkalmazkodni. Figyelni kell arra is, hogy ne váljon unalmassá az öltözet – ha mondjuk egyik héten sokat megmutatunk Nóriból, legközelebb szolidabb összeállítást kap. Hiába vannak gyönyörű lábai, nem adhatok rá mindig miniruhát!”

Forrás: Tv2

Az X-Faktor stylistjának az a fő szempontja, hogy mindenki jó érezze magát abban, amit visel. A külföldi X-Faktorok is inspirálóak a számára, de Tibor azonban hozzáteszi, hogy nem feltétlen kell összehasonlítani a műsorokat. ,,Én is nézem a külföldi adásokat és figyelni szoktam a ruhákat, az angol X-Factort jobban szeretem, mint az amerikait. Tudni kell, hogy minden élő show előtt nagy a hajtás, az utolsó pillanatban is változhatnak az előre kitalált ruhaösszeállítások. Mivel az adásainknak hétről hétre más a koncepciója, nem szoktam és nem is tartom fontosnak 'átvenni' ötleteket külföldi adásokból. Mindig az adott hétnek megfelelő szetteket kell összerakni, úgy, hogy mindenki – a mentorok, a műsorvezetők is és persze a szerkesztők és én is – jól érezzük magunkat az egész adás ideje alatt. Ez elengedhetetlen ahhoz, hogy színvonalas műsort állítsunk elő."

Dögös dívából mangalány lett Tóth Gabihttp://www.life.hu/trend/20141113-toth-gabi-az-x-faktor-noi-mentora-frufrus-kepet-posztolt-magarol-instagram-oldalara.htmlTóth Gabi, az X-Faktor mentora frufrut vágatott és mintha sötétebb árnyalatú is lenne a haja. Úgy tűnik, szombatra kapunk egy új Gabit! Vagy ez csak egy paróka lenne?TrendOrigoRemek frizura, szuper összeállítás - Ördög Nóra csinosan zárta a hetet a Rising Star-banhttp://www.life.hu/trend/20141109-ordog-nora-csinos-ruhaban-volt-a-rising-star-musorban.htmlA TV2 műsorvezetője a bordó és a fekete mellett tette le a voksát a Rising Star legutóbbi adásában. TrendOrigoTe jó ég! Lila lett Szabó Zsófi hajahttp://www.life.hu/trend/20141118-szabo-zsofi-az-after-x-musorvezetojenek-haja-lila-lett.htmlAz After-X műsorvezetője, Szabó Zsófi rövid, szőke tincsei már lila árnyalatban is tündökölnek. Nagyon vagány lett az új séró! Korábban egyébként Tóth Gabi is külsőt váltott.TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.