Szőke vagy? Vagy barna? Most megtudhatod, mit árul el rólad a hajszíned másoknak

Forrás: Thinkstock -
személyiség frizura vörös haj barna szőke hajszín fekete
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dögös vörös, szőke ciklon vagy fekete démon? Ezeket a jól berögzött sztereotípiákat mindannyian ismerjük, kérdés, hogy van-e valóságalapjuk. Még mielőtt befestetnéd a hajad, tudd meg, mit üzensz a hajszíneddel a világnak.

Ezek a sémák a köztudatban annyira elterjedtek, hogy senkit nem ér meglepetésként, hogy a szőkékkel a férfiak sokkal előzékenyebbek és kihívóbbak. Amikor új frizurát választasz, mindig érdemes végiggondolnod, hogy ahhoz mit társítunk nagy általánosságban, és hogy azokkal az elképzelésekkel tudsz-e azonosulni. Ha úgy érzed, passzol hozzád az adott hajszínhez társított szerep, akkor minden bizonnyal remekül érzed majd magad a bőrödben. Ha viszont azzal a céllal választasz egy-egy hajszínt, hogy ledöntsd a sztereotípiákat, nagy eséllyel csalódnod kell.

Forrás: Thinkstock

Ilyenek a vörösek

Temperamentumosak és könnyen elragadja őket a hév, sosem rejtik véka alá azt, amit gondolnak. Szeretik, ha minden tekintet rájuk szegeződik, szívesen kerülnek a társaság középpontjába. Démoni hajszínük a szenvedélyt, a tüzességet képviseli, a szőke után ezt az árnyalatot tartják leginkább szexinek az erősebb nem képviselői. Kreatívak és energikusak, a legapróbb tevékenységeket is képesek nagy odaadással végezni. Hajlamosak a meggondolatlanságra, ami miatt akaratlanul is megbánthatnak másokat.

Ilyenek a barnák

A barna hajszínt választókról úgy tartják, hogy intelligensek és gyors az észjárásuk. Nem meglepő, hogy a Nobel-díjjal elismertek többsége is ezt a hajszínt viseli! Jellemző még rájuk a kitartás, a céltudatosság, a nagyobb terhelhetőség és a jó csapatmunka. A barna hajú nők a férfiak szerint kiegyensúlyozottak és bájosak, a természetesség megtestesítői. Gondoskodóak és háziasak, hűségesek és tele vannak szeretettel.

Forrás: Thinkstock

Ilyenek a szőkék

Romantikusak és érzékenyek, lelkileg könnyen sebezhetők. Önbizalmuk olykor meginog, főleg a munkahelyükön szorulnak némi biztatásra. A férfiak által leginkább kedvelt árnyalat, hiszen a csábítás és az érzékiség megtestesítőjének tartják viselőiket. Sosem lógatják a lábukat, fontos számukra, hogy mindig mozgásban legyenek. Optimistán tekintenek a jövőbe, és törekszenek arra, hogy minden pillanatból kihozzák a maximumot. Hajkoronájukkal a fiatalságot, az ártatlanságot képviselik, a féfiakban óhatatlanul beindítják a védelmező ösztönt.

Ilyenek a feketék

A legtöbb latin szépség haja fekete - vagy legalábbis sötét -, ezért sok férfi fantáziáját megmozgatják a fekete hajú nők. Az angyali szőkéknél sokkal szigorúbbnak és kíméletlenebbnek tartják őket, ezért velük szemben kissé távolságtartóak. Jól is teszik, hiszen a feketék határozottak és talpraesettek, nem szeretik, ha játszadoznak az érzéseikkel. Hajlamosak a kelleténél többet agyalni bizonyos dolgokon, ami miatt fölöslegesen aggódnak. Ha a sarkukra állnak, könnyedén kivívják maguknak az egyenrangúságot, igazukat tűzön-vizen keresztülviszik.

Mi legyen az ősz haj sorsa?

A deresedő halánték a legtöbb férfinak jól áll, a nőket azonban komoly dilemma elé állítja. Napjainkban, amikor rendkívül nagy hangsúlyt fektetünk a külsőségekre, az emberek többsége megvetően néz azokra a fiatal nőkre, akik vállalják az őszülést, és nem festetik be a hajukat. Igen ám, de egy bizonyos kor után épp a hajfestés válthat ki nemtetszést: aki 70-80 éves korában is ragaszkodik a festett hajhoz, és harsány árnyalatokat választ, az nevetségessé teheti magát.

Drasztikus vágás, merész színválasztás - így változtatták a sztárok a hajukat 2014-benhttp://www.life.hu/trend/20141214-drasztikus-vagas-meresz-szinvalasztas-igy-valtoztattak-a-sztarok-a-hajukat-2014-ben.htmlIdőről időre érdemes megújulni, ennek pedig a legjobb módja egy vadiúj frizura. Lássuk, hogy a film- és popcsillagoknak hogyan sikerült a nagy átváltozás 2014-ben!TrendAFPRemek frizura, szuper összeállítás - Ördög Nóra csinosan zárta a hetet a Rising Star-banhttp://www.life.hu/trend/20141109-ordog-nora-csinos-ruhaban-volt-a-rising-star-musorban.htmlA TV2 műsorvezetője a bordó és a fekete mellett tette le a voksát a Rising Star legutóbbi adásában. TrendOrigoHajszárító nélkül készül a legszexibb nyári frizurahttp://www.life.hu/trend/20140722-nyari-frizura-hajszaritas-nelkul-igy-keszitheted-el-tippek-a-profitol.htmlTe sem rajongsz azért, hogy a forró nyári napokon - amikor még egy laza sminkeléstől is leizzad az ember - a hajszárítóval is hosszú perceket tölts el? Felejtsd el a nyári hajszárítást, mutatunk egy jobb megoldást!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.