Egy nyakék, és más semmi - tuti szettek szilveszterre

fashion week nyaklánc
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha nincs kedved órákig agyalni a szilveszteri szetteden, és idén valami másra, valami egyszerűbbre, de nagyon mutatósra vágysz, kapd elő a szekrényből a kedvenc ruhádat vagy a legegyszerűbb fekete felsődet, és dobd fel egy látványos nyakékkel. Garantáltan sikered lesz!

Ezúttal azonban a plázák helyett érdemes meglesned a magyar tervezők darabjait is, egyre több ugyanis a nagyon kreatív, különleges anyagokkal dolgozó hazai ékszerkészítő. Mi is rajongunk a csodás nyakláncokért, ráadásul hihetetlenül praktikusak is, így kiválasztottuk 6 kedvencünket a széles palettáról.

A királynő ékszere

Ha az év utolsó napján számodra elengedhetetlen a csillogás, de nincs kedved a flitteres ruhákhoz és zakókhoz, akkor biztosan imádni fogod Kármán Orsi darabjait. Ezeket az ékszereket nemcsak itthon, de például Amerikában és Japánban is szívesen vásárolják, és az egészen extrém kreációktól kezdve a klasszikusabbakig mindent megtalálsz a palettán.

Karman Jewerly LUMIERE Forrás: Karman Jewerly

A nyaklánc, amire mindenki odafigyel

A alapanyagok tárháza végtelen: a fiatal, idén debütált tervező, Pongrácz Sabira plexilapokból lézerrel kivágott plexidarabok segítségével készíti ékszereit, díszítésnek pedig főképp színes gyöngyöket, tollakat használ. A The SAB ékszerek sokkal könnyebbek, mint gondolnád, és hihetetlenül mutatósak!

The SAB - 12.000 forint / darab Forrás: The SAB

Feltűnő darabok hétköznapokra is

A Rekko Design kreációit a '80-as, '90-es évek inspirálják. A legfőbb alapanyag a bőr, ehhez jönnek még az extrémebb kiegészítők, az ékszereket a geometrikus alakzatok, hullámos vonalak jellemzik. Szerintünk egy farmer-magas sarkú szetthez tökéletesek a szilveszteri buliba, de a hétköznapokban is bátran viselheted őket!

Rekko Design Forrás: Rekko Design

A letisztultság jegyében

Pillekönnyű, méretes nyakékek abszolút hordható, letisztult színekben - Langó Krisztina ékszerei is nagyon újak még itthon. Szilveszterre válassz fekete-arany vagy egy egyszerűbb, ezüstös színt, nyárra pedig a tengerészcsíkos darabjaidhoz viselj tűzpirosat vagy hófehéret! Olyan, mintha hajókötél lenne az alapanyag, de mégsem az, a tekintetet pedig garantáltan vonzza.

krisztinalango - 3.900 forint és 5.900 forint Forrás: Origo

Kell egy kis frufang

A YAYA ékszereit vagány, öntudatos nőknek szánja a cég, de a kollekciókat elnézve biztos, hogy mindenki megtalálja az egyéniségben hozzá legközelebb álló darabot. A kiegészítőket a furfangos megoldások és a sok bőr jellemzi - az idei szezonban különösen trendi rojtos holmikhoz ennél jobb kiegészítőket nem is találhatsz.

YAYA

Visszafogott csillogás

Stuber Nikolett kiegészítőit kézi hímzésű díszek, különleges gyöngyök teszik egyedivé. A Moonfallia ékszerek a csillogást sem nélkülözik, ráadásul attól sem kell aggódnod, hogy a súlyuktól fogva kényelmetlen viselni őket az év legnagyobb bulijában.

Moonfallia - 12.900 forint

A szerző véleménye

Imádom a hatalmas nyakláncokat, a fentiekből több márkát is viselek, és minden alkalommal megdicsérik rajtam az ékszereket. Egyediek, különlegesek, és köszönőviszonyban sincsenek a bizsuboltok, fast fashion üzletek kínálatával. Az áruk tényleg magasabb, mint a tömeggyártott termékeké, de sokkal tartósabbak, és nem mennek tönkre egy szezon után. Néha érdemes beruházni 1-1 feltűnő darabra, mert a legegyszerűbb szettel is csodákat tesznek! Arra azonban figyeljünk, hogy egy ilyen látványos nyakékhez nem kell más ékszer, a karkötő-nyaklánc-fülbevaló trió pedig már tényleg sok lesz a jóból.

Álomszép estélyik a vörös szőnyegen - Ki viselte a leggyönyörűbbet 2014-ben?http://www.life.hu/trend/20141217-a-legszebb-estelyi-ruhak-2014-ben.htmlBe kell valljam, rajongok a díjátadókért, mert imádok a szebbnél szebb ruhakölteményekben gyönyörködni. Szerencsére idén is volt miben, így abszolút szubjektíven összegyűjtöttem 10 álomszép kreációt a vörös szőnyegről. TrendAFPÁlomszép ékszerek a vörös szőnyegenhttp://www.life.hu/trend/20130111-a-critics-choice-movie-awards-dijatadon-szep-es-ronda-kiegeszitoket.htmlA napokban rendezték meg a 18. Critics' Choice Movie Awards díjátadót. A világsztárok káprázatos ruhakölteményekben pompáztak a vörös szőnyegen, mi pedig megmutatjuk, mely kigészítőket imádtuk a legjobban. Természetesen a legrémesebb darabok sem maradhatnak ki a Life.hu összeállításából.Trend--Új trendek jönnek: kettő helyett egy fülbevaló is elég!http://www.life.hu/trend/20140728-fulbevalok-es-ear-cuffok-2014-ben-ekszerdivat-es-trend.htmlEgy pár fülbevaló a kötelező helyre, egy hozzáillő nyaklánc vagy karkötő, esetleg néhány gyűrű, egy táska, és le is tudtad a kiegészítőket? Ha unod a klasszikus darabokat, gondold újra ezt a dolgot - idén van miből válogatni fülbevalófronton!TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.