Álomszép smink 40 felett is - Larion Oscar elárulja, mire figyelj oda

Forrás: Thinkstock -
fashion week smink Larion Oscar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonévesen még gyönyörű lehet a smink nélküli arc, ám 40 felett nem árt megtanulni néhány trükköt, amivel szebbé teheted a bőröd. Larion Oscar sminkmester tippjei következnek. 

Fontosnak tartom a mindennapi rituálét, előkészületeket, hiszen a faggyútermelés csökken, a bőr érzékenysége pedig fokozódik. A mimikai ráncok, szarkalábak elmélyülnek, a bőr dehidratáltsága és megereszkedése kifejezőbb. A bőséges folyadékbevitel mellett otthon vagy a munkahelyen használj párásító berendezést vagy hidratáld napközben is a bőrt termálvizet tartalmazó sprayvel.

Forrás: Thinkstock

40 felett a száj környéki vonalak is mélyülnek, fokozódik a napsugárzás okozta időskori foltosodás. A faggyúmirigyek megnagyobbodnak, a T-zóna pórusai kitágulnak. Havonta egyszer érdemes kozmetikai kezeléseketalkalmazni: jót tesznek az oxigén-, kollagénkezelések, amik hatására a bőr ellenállóbb és feszesebb lesz. A mindennapokban radírozd és puhítsd rendszeresen az arcodat és a nyak területét. Tej- és krémállagú arctisztító terméket használj. Fontosak a tápláló éjszakai krémek és a revitalizáló szépségmaszkok. Használj rendszeresen szemkörnyékápolót, feszesítő krémet az ajakra is. A napi odafigyeléssel és az alkalmazott kozmetikai szerekkel megőrizhető a bőr szépsége, rugalmassága.

Az előkészítés után bátran sminkelhetsz: a földszínek igazi jolly jokerek, amiket fantasztikusan lehet kombinálni élénkebb arcpírral és rúzzsal. A természetes árnyalatok fenségessé teszik a megjelenést bármelyik napszakban. De ez nem jelenti azt, hogy nem szabad színeket használni! Ha matt textúrából választasz, nem kell lemondani semmilyen színről. Bátran igazítsd szemsminkedet a tetszőlegesen választott napi szettedhez.

Forrás: Thinkstock

Az arctisztítás, hidratálás után használj blurt vagy primert - ezek láthatatlan krémek, amik egységesítik a bőr szerkezetét, így a rákerülő alapozó még tökéletesebben idomul majd az archoz. Fixáld le egy kis púderrel, hogy egész nap fesztelen maradhass. Szemsmink készítéséhez választhatsz szemhéjpúdert vagy tartós szemhéjkrémet. Elfogult vagyok a szemhéjkrémekkel kapcsolatban, mert fantasztikusak. Bátran alkalmazom az érettebb hölgyeknél is, mert könnyű szerkezetük nem nehezíti el a szemhéjat és megőrizhető a természetes ragyogás a krém fényével. Ha szükséges, akkor szemhéjpúderrel kombinálom. Finomabb, halványabb árnyalatokat választva még a füstös szem is nagyon izgalmas lehet. Jól mutat egy szép tusvonal elsatírozva, mélyítve a szempillatövet és már csak egy szempillaspirálra van szükség, hogy kinyissuk a tekintetet.

A szemöldököt mindenképpen élénkíteném a hajtő színéhez, szépen megformázva ugyanis még kifejezőbb lesz a szem. Az élénkebb arcpír alkalmazása üdítően friss megjelenést kölcsönöz viselőjének. Egy dologra kell odafigyelni: világos bőrhöz rózsás, mályvás, olívás vagy kreol bőrszínhez barackos, bronzos árnyalatot érdemes választani. Az ajakrúzsokról sem kell lemondani, sőt! Bátran használj rúzsokat - a bennük lévő tápláló összetételek kényeztetik, ápolják az ajkat. Nem beszélve arról, hogy még egy természetes hatású sminket is feldob egy élénkebb ajakrúzs. A csillámos textúrájú szemhéjpúdereket, szájfényeket azonban érdemes kerülni.

Forrás: Thinkstock

Mi kerül az ajakra 2015 tavaszán?

Mámorító színek, kellemes árnyalatok - ITT már megmutattuk, melyek idén a legmenőbb rúzstrendek.

Egy biztos, trendek jönnek, mennek, de semmiről sem kell lemondani, csak mert érettebbek lettünk. Kifinomult alapanyagokat, megoldásokat kell keresni ahhoz, hogy időtlen szépségként ragyogjunk.

3 sminkeszköz, ami minden neszesszerbe kell 2015 tavaszánhttp://www.life.hu/trend/20150302-3-sminkeszkoz-ami-minden-neszeszerbe-kell-2015-tavaszan.htmlHa egész nap rohansz, és nincs kedved egy sminkcuccokkal teli neszesszert cipelni, akkor szűkítsd le a kört: íme 3 pipere, ami minden női táskába kell idén tavasszal.TrendOrigo3 sminktipp kék szemű sziréneknekhttp://www.life.hu/trend/20150223-larion-oscar-tippjei-3-sminktipp-kek-szemu-szireneknek.htmlMitől lesz a kék szem még kifejezőbb, még kékebb, még különlegesebb? Larion Oscar sminkmester elárulta, mi az a 3 trükk, amit minden kék szemű nőnek tudnia kell sminkeléskor. TrendThinkstockHuszonéves vagy? Így sminkelj 2015-ben!http://www.life.hu/trend/20150219-huszoneves-vagy-igy-sminkelj-2015-ben-larion-oscar-tippjei.html20 évesen mindent szabad, ha sminkről van szó? Huszonévesen már menő a vörös rúzs, netán ezt érdemes meghagyni az érettebb nőknek? És mi a helyzet az erős szemsminkkel? Larion Oscart faggattuk arról, mit érdemes kipróbálni vagy épp hanyagolni huszonévesen. TrendOrigoSztár vagyok, hogy sminkeljek? - Larion Oscar tippjeihttp://www.life.hu/trend/20150204-ha-sztar-lennek-igy-kene-sminkelnem-a-voros-szonyegen-larion-oscar-tippjei.htmlDübörög a díjátadószezon, így ilyenkor a csodás kreációk mellett a sminkek is előtérbe kerülnek. Larion Oscar sminkmester mesélt arról, hogyan érdemes sminkelni, és mire is kell figyelni, ha az ember lánya a vörös szőnyegre téved.TrendThinkstockRagyogó, élénk tekintet apró sminktrükkökkel - Larion Oscar elárulta a titkokathttp://www.life.hu/trend/20150129-larion-oscar-sminkmester-elarulja-hogyan-lesz-ragyogo-es-elenk-a-tekintet-sminktrukkokkel.htmlA kevés alvás, a stresszes időszak, a napfény nélküli téli hónapok a te bőrödön is nyomot hagynak? Sokszor érzed azt reggelente, hogy csak egy félórás sminkelés után tudsz embert varázsolni magadból? A ragyogó tekintetre az alvás az egyik legjobb módszer, ám Larion Oscar sminkmester megosztott még pár praktikus fortélyt a Life.hu-val. Trend--10 meglepő sminktrükk a kulisszák mögül - Larion Oscar sminkmester tippjeihttp://www.life.hu/trend/20150123-larion-oscar-sminkmester-trukkjei-meglepo-sminktrukkok-a-kulisszak-mogul.htmlIndulás előtt fogy ki a kedvenc szempillaspirálod? Épp nincs sminklemosód? A szemed alatti sötét karikák elrontják az egész napodat? Tanulj a profitól! Larion Oscar sminkmester többször sminkelt már a New York-i divathéten, és ő aztán jól tudja, melyek azok a pofonegyszerű, de hatásos trükkök, amiket érdemes megtanulni. A Life.hu-nak el is árulta a kedvenceit.Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.