Üdv neked, térdnadrág - a culottes 2015 hatalmas slágere

fashion week nadrág culottes térd
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tartozik a klasszikus alapdarabok közé, ám ha színesíteni szeretnéd a tavaszi-nyári ruhatárad, szerezz be egy-két culottes-ot. A térd alá érő, bő nadrág ugyanis 2015 egyik slágerdarabja. De vigyázz, nem mindegy, hogyan viseled!

III. Henrik francia király uralma alatt lett népszerű a culotte az 1500-as években. Később a viktoriánus időkben is szívesen viselték a nők, mert egyre aktívabbak lettek, és szükségük volt egy olyan ruhadarabra, amiben szabadon tudnak mozogni, mégis hasonlít egy szoknyára. 2015-ben pedig a culottes trendibb, mint valaha, jó néhány világmárka tavaszi-nyári kollekciójában megjelent ez a stílusú nadrág. És még mielőtt azt hinnéd, ez egy tiszavirág-életű trend, el kell rontsuk a kedved: a nagy márkák 2015-ös őszi kollekcióiban is előkelő helyet kaptak a térd alá érő, nagyon bő nadrágok.

Forrás: www.stlye.com

Kinek áll jól a culottes?

Szemes Nóra személyi stylist szerint nagyon-nagyon kevés nőnek, ezért is különösen érdemes a megfelelő anyagot, szabást keresni. ,,Számomra egy ruhánál mindig az a fontos, hogy előnyösen kihangsúlyozza egy nő alakját. Nálam mindig előrébb van az alak, és aztán a ruha. Épp ezért gondolom azt, hogy bizonyos esetekben jól nézhet ki a culottes, de nem ez a legelőnyösebb darab egy női alakon. Nagyon felborítja ugyanis az arányokat, ezért legfőképp magas, fiús alkatú lányokon tudom elképzelni, és csakis olyan magassarkúval, ami hosszítja a lábat. Körte alkatú nőknek nem javaslom, nekik keskeny a felsőtestük, és ezzel a bő nadrággal aránytalan lesz a végeredmény. A fiúson kívül a homokóra alkatú nők is próbálkozhatnak vele, de akkor mutat szépen, ha kisimul a csípőn, és nem gumírozott a derékrész."

Ha nem nude cipővel viseled, akkor törekedj arra, hogy a nadrág és a cipő színe megegyezzen:

Forrás: Lookbook

Így ugyanis megint csak hosszabbnak tűnnek a lábak.

Forrás: Lookbook

Inggel kombinálva irodába is tökéletes, sőt, a rövidebb darabok sokkal előnyösebbek is!

Forrás: Lookbook

Ha beleszerettél a culottes-ba, már itthon is van miből válogatni!

1. Topshop 35 font, 2. Stradivarius 5.995 forint, 3. Zara 14.995 forint, 4. Topshop 127 font, 5. Asos 57 font, 6. Zara 14.995 forint, 7. Mango 9.995 forint

Te felvennéd a culottes-t?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.