El sem hinnéd, kik varrják a Miss Universe jelöltjeinek ruháit!

Fotó: Marton Szilvia/Origo -
Miss Universe Hungary megváltozott munkaképességűek estélyi ruha Zoób Kati
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már csak pár nap van hátra a Miss Universe Hungary döntőjéig, a lányok már a ruhapróbánál tartanak. Az idén kifejezetten különleges ruhákat fognak viselni a színpadon, amelyeket megváltozott munkaképességűek varrtak számukra.

Mi minden derül ki egy szépségverseny kapcsán! Hazánkban, a Kézmű Közhasznú Nonprofit Kft több kis eldugott üzemében készül számos közismert, méregdrága világmárka egy-egy darabja vagy valamely kiegészítő kelléke. Ezeket mind megváltozott munkaképességű dolgozók készítik, akik most a Miss Universe Hungary lányainak varrják Zoób Kati divattervező által megálmodott ruhakölteményeket.

El sem hinnéd kik varrják a Miss Universe jelöltjeinek ruháit! Fotó: Marton Szilvia/Origo

„Nem szoktam szépségkirálynős rendezvényeket patronálni, de ez most kifejezetten fontos. Létezik egy kiváló projekt ,egy nonprofit állami kft-vel közösen, ahol több ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik. Hatalmas a szaktudásuk, fantasztikus nemzetközi márkáknak dolgoznak bérmunkában. A Miss Universe Hungary produkció pont alkalmas arra, hogy megmutassuk, ezek az emberek milyen különleges minőséget tudnak készíteni. Ezeket az estélyiket mi tervezzük, készítjük elő gyártásra, és a sokféle megváltozott munkaképességű ember varrja össze. Van, akinek a vérnyomása magas, van, aki kerekesszékben ül, de ők általában türelmesebbek, többet foglalkoznak egy munkadarabbal. A versenyszellemből, a szó tempóját illetően ki kell, hogy maradjanak, de a minőségi versenyben nagyon is az élen járnak" - mesélt a projektről Zoób Kati, akinek a ruhái bárkiből királynőt varázsolnak, akár egy próba erejéig is.

Itt megnézheted, milyen ruhacsodák kerültek ki a kezeik közül!

/1506/Miss_201563174648

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.