stílusosan nyáron smink randi stílus ismerkedés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rúzs vagy szájfény? Füstös szem vagy natúr smink? Kell egyáltalán alapozó? Az első randin mindenki jó benyomást szeretne kelteni, és hiába van meg a tökéletes szett, a sminken is nagyon sok múlik. Larion Oscar sminkmester most megmutatja a tökéletes make-upot a nagy találkozásra!

Légy önmagad!

Bármennyire is elcsépeltnek tűnik, de még mindig sokat nyom a latban az első benyomás. Ezért is célravezető, hogy egyszerűen légy önmagad - pláne az első randin! Megjelenésed legyen visszafogott és sejtelmesen titokzatos, nem kell mindent kitenni a kirakatba. Sokkal izgalmasabb, ha sejteted az értékeidet, hogy legyen mit "levadászni" és "feltérképezni".

Csak természetesen!

A sminked legyen természetes hatású, érdemes kiemelned az arcod előnyös részeit. Az alapozás nem olyan bonyolult, de ha rosszul választod meg a színt, máris láthatóvá válik. Először tisztítsd meg arcbőrödet a bőrtípusodnak megfelelően, majd hidratálj. Érdemes pórusminimalizáló primerrel tökéletesíteni a bőrszerkezetet, mert így kevesebb alapozóra lesz szükséged!

Forrás: Thinkstock

Korrigáld az esetleges bőrhibákat korrektorral, ezután pedig jöhet az alapozó. Akkor láthatatlan, ha megegyezik a jelenlegi bőrszíneddel. Ha bizonytalan vagy, inkább világosabb legyen egy picit, mint sötétebb, mert frissebbnek tűnik általa az arc. Finoman púderezd le, hogy stabil legyen! A legtermészetesebb hatást akkor érheted el, ha csak a T-zónára kerül a púder, így az arc többi része természetes fényben ragyog majd. Az arcpírt akár el is hagyhatod, de ha élénkíteni szeretnéd az orcákat, akkor vedd figyelembe a bőrszínedet, és annak megfelelően válassz színt.

Földszíneket a szemre!

Szemed legyen friss hatású, ezért a legideálisabb választás, ha a földszíneket részesíted előnyben: a bézs, a barna jó választás, majd mehet egy pici fekete mélyítés a szempillatőbe. Ez a kombináció mindenhez jól illik, bármit viselj is a randin. A szempillákra legyen ezenfelül a legnagyobb gondod, hogy csomómentes és természetes hatású legyen! Szemöldököd legyen szépen szedve! Nyitottabbá teheted pillanatok alatt a tekintetedet, ha élénkíted a szemöldöködet. Először fésüld meg a száliránynak megfelelően, majd porral vagy szemöldökceruzával satírozd át az íve mentén. A végén szépen fésüld ki a felesleget, hogy természetes hatású legyen. A kósza, rendezetlen szálakat szemöldökspirállal fixálhatod.

Hódíts az ajkakkal!

Ajkad legyen érzéki és puha. Radírozd le, majd ajakápolóval kényeztesd. Minden esetben maradjon természetes hatású, válassz nude vagy az ajkad eredeti színével megegyező árnyalatú rúzst, esetleg szájfényt. Kerüld a csillámos textúrákat! Az ápolt és enyhén fényes hatás a legvonzóbb ilyenkor. Ha pedig majd nem az első randira készülsz, akkor bátrabban használhatod a színeket!

1. The Body Shop 3790 forint, 2. Maybelline 2299 forint, 3. Essence 599 forint, 4. MAC 7400 forint, 5. Estée Lauder 26 dollár, 6. Marionnaud 4690 forint

Oscar extra tippje

Azért azt mindig vedd figyelembe, hogy a pasik nem nagyon szeretik a sminket, pláne a túl erős, harsány dolgokat. De van ám egy trükk, amivel az orruknál fogva vezetheted őket! Kezdd a készülődést az arctisztítással, majd a körültekintő hidratálással; nagyon fontos előkészíteni a bőrt ahhoz, hogy légiesen könnyed legyen majd a smink, ami fátyolként keretezi arcodat. Érdemes bőrtökéletesítő primert vagy báziskrémet használni. Ezután frissítsd fel a szem alatti területet korrektorral; a legjobb választás a fényvisszaverő textúra. Majd egységesítsd bőrödet egy ultrakönnyű folyékony alapozóval. Krémpirosítóval élénkítsd az orcákat, amit kontúrmentesen össze tudsz dolgozni szépen az alapozóval. Finoman porpúderrel fixáld! Szemsminked színét igazíthatod a választott ruhád színéhez is, de ügyelj rá, hogy visszafogottabb árnyalatot válassz. De készíthetsz egy nagyon szép kifelé vastagodó cicás tusvonalat is. Szempilláidat fekete szempillaspirállal fesd ki, de ügyelj rá, hogy csomómentes, szépen ívelt legyen. Ajkad legyen ellenállhatatlanul szenvedélyes, ezért jó választás, ha a kedvenc piros ajakrúzsoddal fested ki magad!

Szuper sminktrükk júliusra: a zöld az új őrület http://www.life.hu/trend/20150629-szuper-sminktrukk-juliusra-a-zold-az-uj-orulet-larion-oscar-tippjei.htmlHa nyár közepén vágysz valami nagyon üde, nagyon friss és divatos sminkre, kísérletezz bátran - júliusban szerezz be zöld sminkcuccokat! Ez a szín remekül passzol a többi nyári árnyalathoz, nem mellesleg csodaszéppé varázsolja a szemedet. Próbáld ki Larion Oscar sminkmester júliusi sminktrükkjét! TrendThinkstockHabkönnyű nyári smink forró napokrahttp://www.life.hu/trend/20150625-habkonnyu-nyari-smink-forro-napokra-larion-oscar-tippjei.htmlAttól még, hogy nyár van, nem kell lemondanod a sminkelésről - Larion Oscar most bemutatja kedvenc, habkönnyű nyári sminkjét!TrendThinkstockSzuper sminktrükk júniusra: használd a zafírkéket!http://www.life.hu/trend/20150527-szuper-sminktrukk-juniusra-hasznald-a-zafirkeket-larion-oscar-tippjei.htmlVégre itt a nyár, próbálj ki valami egészen újat, már ami a sminkedet illeti. Larion Oscar sminkmester most mutat egy olyan árnyalatot, ami mesésen passzol szinte az összes szemszínhez, és istenien kombinálható a nyár legütősebb színeivel. TrendThinkstockÁlomszép smink nyári estékre – hogyan készül 2015-ben?http://www.life.hu/trend/20150617-alomszep-esti-smink-nyari-estekre-hogyan-keszul-2015-ben.htmlKevés izgalmasabb dolog van a szépségápolásban a nyáresti sminkeknél: lehetnek színesek, ragyogóak, mindennek csakis a képzeleted szabhat határt. Larion Oscar sminkmester most bemutatja az idei nyár slágerét!TrendThinkstock5 sminkbaki, amit SOHA ne kövess el!http://www.life.hu/trend/20150521-5-durva-sminkbaki-larion-oscar-sminkmester-tippjei.htmlNincs is annál rosszabb, amikor egy szépen összerakott szettet és frizurát egy apró sminkbaki teljesen tönkretesz. Hogy ez sose fordulhasson elő, fogadd meg Larion Oscar sminkmester tanácsait!TrendThinkstockRagyogj az orgona csodás színeiben - sminkelj lilával, és imádni fogod!http://www.life.hu/trend/20150430-larion-oscar-sminkmester-sminktippjei-orgonalila-smink.htmlLilával sminkelni élvezet, mert ez a szín egyszerre nyugtat és energizál, ellazít és megerősít, hangulatingadozások idején különösen előnyös. Sőt, a lila aktiválja az agy kreatív központját, így szellemi frissességet ad. Ha még sosem használtad a sminkelésben, most itt az ideje - Larion Oscar sminkmester is erre buzdít!Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.