5+1 dolog, amiért kevésbé szeretjük a magassarkú cipőket

Forrás: Thinkstock -
magassarkú cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egyesek akár egész nap úgy mászkálnak benne, hogy nem fájdul meg tőle a lábuk, míg mások tíz percnél tovább nem képesek magukon hagyni. Mi az? Hát a magassarkú!

1. Pro és kontra
Egyesek azt állítják, hogy szeretik a magassarkú cipőket, mondván órákig kényelmetlen érzet nélkül tudnak bennük járni. Egy 2013-ban készült tanulmány szerint a nők nagy részének egy órán belül megfájdul tőle a lába és az esetek 90 százalékában ennek a rosszul illeszkedő cipő az oka.

2. Nyűg
Nehéz benne járni, táncolni, futni (a busz után) vagy csak létezni.

3. Átmenetileg javítja a testtartást
Valóban egyenesebb vagy, amikor először viselsz magassarkút, azonban idővel ezt is megszokod és előbb-utóbb visszaáll a testtartásod az eredetibe formájába.

Forrás: Thinkstock

4. Ha a srácnak csak így tetszel, akkor nem ő a te embered
Tény, hogy a legtöbb pasi szexinek tartja a magassarkút, azonban nem várhatja el, hogy egész nap pipiskedve, a bokádat és a vádlidat terhelve tipegj mellette, miközben szinte leszakad a lábad. Ha csak ezt akarja, dobd ki!

5. Kevés terepre jó
Tulajdonképpen ahol homok vagy macskakő van, ott elfelejtheted, feltéve ha nem akarsz egy akadálypályán végigmenni, miközben kívülről nézve bébi zsiráfhoz hasonlóan (és nem nőként) rakosgatod a lábaidat.

+1 Van más megoldás
Sok gyönyörű lapos cipő is kapható különböző alkalmakra, amelyek között már vannak egészen elegáns darabok is. Habár a nőiesség szimbóluma valahol mindig a magassarkú lesz, ez azért még egy jó alternatíva.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.