Lapos popsi, zavaró úszógumi - válaszd ki a tökéletes farmert az alakodra!

fashion week nadrág stílus farmer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kétség sem férhet ahhoz, hogy a farmer minden szezonban alapdarab. Szerencsések azok a lányok, akiken minden fazon és szín jól áll, ám sajnos a nők többségének nincs ennyire könnyű dolga. Ha viszont megvan A Farmer, az abszolút kincset ér, hiszen a sportos napoktól kezdve az irodai szetteken át az elegáns holmikig bármivel kombinálható. Szemes Nóra személyi stylistot kérdeztük arról, hogyan válasszunk farmert az alakunkra. 
Forrás: Thinkstock

A boyfriend jeans még mindig hódít, csak úgy, mint a csőfazonok, a kertésznacik, a mom jeans vagy a nagy visszatérő, a bő szárú nadrág. Ha karcsú vagy és arányos alkatú, akkor te vagy az, akin szinte minden jól áll, ám a nők többsége sajnos nem ennyire szerencsés. Szemes Nóra elárulta, mire érdemes figyelni, ha itt-ott van egy kis felesleg, a csípő kicsit szélesebb, vagy a popsi nem olyan kerek, mint a modelleké.

Vékony derék

Mindegy, hogy 36-os vagy 44-es a méreted, ha a csípődhöz képest vékony, karcsú a derakad, bátran válassz most nagyon divatos, magas derekú farmert. Ezek a darabok a homokóra és körte alkatú nőkön mutatnak a legjobban, mert hangsúlyozzák a vékony derekat. Ha azonban van egy pici hasad, akkor sem kell lemondanod a magas derékról, viszont akkor köldökig érő fazont válassz.

Erősebb derék, úszógumi

Ha hastájékon van a felesleged, akkor nem árt kerülni a csípőfazonú nadrágokat, helyettük érdemes olyanokat választani, amik kicsit magasabb derekúak.

Lapos popsi

Ha a feneked inkább laposabb, mint nőies, kerek, akkor se keseredj el: számtalan fazonú farmer van, ami rajtad mutat a legjobban. Válassz csípőfazonú darabokat, a magas derakat azonban hanyagold. Rajtad kifejezetten jól áll a boyfriend jeans! Nézhetsz magadnak olyan farmert is, aminek a fenékrészén van egy látványosabb, akár ráhajtós zseb, mert ez optikailag kerekebbnek mutatja a fenekedet.

Forrás: Thinkstock

Kerek popsi

Ha nőiesek a formáid, bátran választhatsz zseb nélküli nadrágokat, vagy klasszikus, sima zsebes fazonokat. Ha a testalkathoz képest is nagyobb, kerekebb a feneked, mindenképp sima zsebes alsót válassz.

Ennyit számít a comb

Ha vékony, nem összeérő combjaid vannak, akkor a skinny farmerokat neked találták ki! Ha kicsit vastagabbak a combjaid, de a comb és a vádli között nincs nagy különbség, akkor is bátran viselj csőszárú farmert. Ha azonban nagy a comb és a vádli vastagsága között az eltérés, ne ilyen fazonra voksolj, mert még jobban kiemeli a különbséget. A vastagabb combú nőknek a bő szárú farmerokat is érdemes kerülniük, ezek ugyanis még jobban vastagítják a combot.

Az anyagnál a koptatás is számít: míg a vastag combot kiemeli a koptatás, addig a vékonynál kifejezetten előnyös.

A vádli mérete sem mindegy: a skinny, bokában szűk fazonok azoknak állnak jól, akiknek vékony a vádlijuk vagy a combjuk.

A slim fazonok is szűkek, de bokában kissé elállnak; ezeket azok is bátran viselhetik, akiknek erősebb a vádlijuk.

Az egyenes fazon egy igazi jolly joker: ezeknél a típusoknál minden alkat megtalálhatja a hozzá passzoló farmert.

Forrás: Thinkstock

A boot cut szabású nadrágok lefelé enyhén bővülnek, ezeket azonban az alacsony lányok kerüljék, mert összenyomja őket.

A trapéznadrágok a karcsú, magas lányokon mutatnak a legjobban, vagy akkor, ha valaki nagyon magas talpú cipővel vagy éktalpú lábbelivel viseli őket.

Felhajtások

Mostanában nagyon trendi felhajtani a farmert is, ám sokan épp itt rontják el a dolgot. A 7/8-os farmerok nagyon praktikusak,mert azoknak is jól állnak, akiknek vastagabb a bokájuk és a vádlijuk, és télen, csizmákba téve is kényelmesek. Arra azonban figyelj, hogy ha túl hosszú farmert veszel, és sok anyagot hajtasz fel, nagyon megrövidíted a lábat. Ha beleszerettél egy túl hosszú nadrágba , érdemes varrónővel vágatni belőle, hogy ha fel is hajtod a szárát, az ne több réteg anyag legyen!

Nyerd meg a legújabb női farmerkollekció egyik darabját, és nyerj egy professzionális divatfotózást! A részleteket ITT olvashatod!

Támogatott tartalom

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.