Mik lesznek a tavaszi–nyári szezon legmenőbb darabjai? A magyar tervezők elárulják!

fashion week Cakó tavasz Enihorn kollekció tervező Nyár Celeni
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Három tervezőt kérdeztünk arról, milyen darabokat szerezzünk be a tavaszi–nyári szezonra. Olvasd el, milyen kollekciót tervezett Cselényi Eszter, Horn Enikő és Cakó Kinga. 

Cselényi Eszter – Celeni

Milyen kollekciót álmodtál meg a tavaszi–nyári szezonra?

Ez a kollekciónk az eddigi legszínesebb. Nem is véletlen, hiszen az inspiráció a roma öltözködési kultúrából jött. De nem a már sokszor használt, jól ismert motívumokat, vagyis a virágokat és a harsány színeket vettük alapul, sokkal inkább a roma életstílusból eredő szabad és könnyed életszemléletet. Ez a szellemiség a ruhadarabok, stílusok és az anyagok keveredésében tükröződik. A kollekcióban a pasztellszínek dominálnak, amelyek már a nyár beköszönte előtt ellátnak minket vidám érzéssel. A színkavalkád ellenére igyekeztem úgy összerakni a kollekciót, hogy a mindennapi ruhatárunkkal is jól lehessen párosítani a darabokat.

Celeni kollekció Forrás: Celeni

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat ebben a szezonban a ruhatárunkból?

A hátizsák idén sem hiányozhat a gardróbunkból, úgyhogy aki eddig nem szerzett be egyet, most itt az ideje. Ezenkívül egy pólónak, egy kardigánnak és egy övnek mindig jó hasznát vesszük.

Mi a legjobb outfit egy tavaszi–nyári hétköznapra?

Nagy híve vagyok a variálhatóságnak. Ha van egy farmerünk és hozzá egy szuper pólónk, vagy egy ruha, amit az irodába balerinával veszünk fel, akkor már csak egy magas sarkú hiányzik, amivel estére ezekből klassz összeállítást varázsolhatunk.

Horn Enikő – Enihorn

Milyen kollekciót álmodtál meg a tavaszi–nyári szezonra?

Az új kollekcióban – hangulatát tekintve – a hagyomány van a középpontban, így minden egyes eleme a békesség, a családiasság és a szeretet jegyében készült. Ugyanakkor találkozhatunk némileg átalakítva a régebbi szezonok közkedvelt darabjaival és a márkára oly jellemző virágmintákkal is, főleg a táskákon. Alapszíneiben leginkább Ausztrália száraz, vöröses-sárgás, zuzmóban gazdag vidékeit tükrözi vissza. Anyaghasználatánál továbbra is fontos volt a puhaság és kényelem.

Einhorn kollekció Forrás: Einhorn

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat ebben a szezonban a ruhatárunkból?

Az idei év számomra a könnyed és légies overálokról és maxiruhákról szól, így azt tanácsolnám, hogy ebből a kettőből feltétlenül szerezzen be magának mindenki. Ezenkívül jól jöhet egy bőrblézer vagy bőrkabát a hűvösebb napokra.

Mi a legjobb outfit egy tavaszi–nyári hétköznapra?

Van egy összeállításunk, ami az egyik kampányfotónkon is szerepel: oxfordnadrág, lenge ing és bőrblézer. Előnye, hogy gyakorlatilag bármilyen helyzetben megállja a helyét – ha munkába megy az ember, vagy ha kicsit hivatalosabb meetingre indul, de akkor is, ha csak egy baráti találkozót szervezett magának. Persze ne feledkezzünk meg a hozzá passzoló táskáról sem.

Cakó Kinga – Cakó

Milyen kollekciót álmodtál meg a tavaszi–nyári szezonra?

Az új kollekciómban erőteljesen építettem különböző geometrikus elemekre, de főleg a szabásvonalakban. A kollekcióm fő inspirációs forrása az 1970-es évek geometrikus formavilága, ami a ruhák sziluettjében és az arányok elvágásában jelenik meg. A kollekció fő színe a napsárga, de a fehér és a türkiz is megjelennek, a víz és az ég hideg kékjét szimbolizálva. David Hockney 1967-es, A nagy csobbanás című festménye különösen erős hatású volt számomra, ahogy megjelenítette a felszabadult nyári életérzést.

Cako kollekció Forrás: Cako

Mi az a három ruhadarab, ami nem hiányozhat ebben a szezonban a ruhatárunkból?

Idén nyáron hódít a 70-es évek bohém, laza stílusa, így egy lezser maxiszoknya jól kihasználható egy fehér atlétával és rojtos táskával.

Mi a legjobb outfit egy tavaszi–nyári hétköznapra?

Én a letisztult, monokróm összhatást szeretem, ezért soha nem viselek három színnél többet egyszerre, de azok is hasonló árnyalatúak. Egy tavaszi–nyári hétköznapra számomra egy lenge maxi ruha a legjobb választás, ami kihangsúlyozza a vállakat.

4 divattrend, amit mindenképpen ki kell próbálnod a tavaszi–nyári szezonban


Ugyan már jó régen, 2015 őszén bemutatták az idei tavaszi–nyári szezon trendjét, most visszanyúltunk a korábbi divathetekhez, hogy bemutassuk, milyen irányvonalakat adtak nekünk a legnagyobb tervezők. Inspirálódásra fel!
Sminktrükkök szemüvegeseknekhttp://www.life.hu/trend/20160324-sminktrukkok-szemuvegeseknek-larion-oscartol.htmlEgy jól megválasztott szemüvegkeret tökéletes kiegészítője az arcnak. De mit tegyen az, aki sminkkel is szeretné hangsúlyozni egyéniségét? Larion Oscar most elárulja! Trend--Eva Longoria extrém cipőt villantott – Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20160408-heti-stilusmustra-szerepel-benne-eva-longoria-kerry-washington-ruby-rose.htmlHogy fest a vadító cipők, a szexi vállvillantások és a maszkulin outfitek hete képekben? Már mutatjuk is! TrendAFPA hónap színe: cseresznyevirághttp://www.life.hu/trend/20160407-a-honap-szine-a-cseresznyevirag.htmlA tavasz legcsodálatosabb látványát a cseresznyefa virágzása nyújtja, így nem véletlen, hogy ebben a hónapban a trend színét is ez inspirálta. Nézd meg a kedvenc outfitjeinket! TrendOrigoSportosan elegáns – így keverd a stílusokat!http://www.life.hu/trend/20160406-sportosan-elegans-igy-keverd-a-stilusokat.htmlA manapság egyik legnépszerűbb divatirányzat a sportos és az elegáns stílus keveredéséből jött létre. Az eredmény egy laza, mégis kifinomult vonal. Mi imádjuk! Trend--Filléres csodaszerek – hollywoodi hírességek házi szépségpraktikáihttp://www.life.hu/trend/20160405-hollywoodi-hiressegek-filleres-szepsegraktikai.htmlKi hinné, de sok híresség, aki bármilyen luxuskozmetikumot megvehetne magának, inkább a filléres házi praktikákra szavaz. Mi Emma Stone kedvenc hidratálója, Scarlett Johansson kedvenc arctisztítója és Blake Lively jól bevált hajápolója? Lássuk! Trend--Három cipő, amit idén tavasszal be kell szereznedhttp://www.life.hu/trend/20160331-harom-cipo-amit-iden-tavasszal-be-kell-szerezned.htmlVégre elküldhetjük nyári álmot aludni a bakancsokat és a csizmákat, és elővehetjük kedvenc tavaszi darabjainkat. Ha néhány új darabot is beszereznél idén, nézd meg az idei tavaszi szezon legmenőbb cipőit. Íme, néhány a legdögösebb fazonokból! TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.