Sminktipp anyáknak - Így ragyogj fiatalos és 50 feletti anyukaként!

fiatalosság szépségápolás játék 2016 anya anyák napja 2016 smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Anyaként már kevesebb ideje van az embernek saját magára, éppen ezért egy-egy különlegesebb alkalomra szuper érzés kicsit szépítkezni. Íme, néhány tipp, hogy kivételesnek érezd magad!

A klasszikus anyuka

A púderrózsaszín az anyaság tipikus színe, ezért ezzel biztosan nem lőhetsz mellé: lágy, könnyed és elegáns viselet. A hidratálás után vigyél fel egy könnyű alapozót. A szemhéjadra válassz selyemfényű halvány rózsaszín szemhéjpúdert. Orcáidat szintén púderszínű pirosítóval élénkítsd. De csak nagyon finoman, szinte láthatatlanul, hogy természetes hatású maradjon. Szemöldöködet a hajtő színével megegyező ceruzával emeld ki, majd fésüld ki belőle a felesleget. A szádra használj púderszínű szájfényt, vagy akár egy kicsit mélyebb, erőteljesebb, de még természetes hatású rózsaszín rúzst.

Forrás: Dreamstime

A fiatalos anyuka

Fiatal anyukaként természetesen az erőteljesebb színeket sem kell nélkülöznöd, de mindig csak egyet válassz, ami akár rúzsként, akár körömlakként vagy szemhéjfestékként jelenik meg. Arcodra a bőröd minőségétől függően használj BB vagy CC krémet. Szemhéjadra bézs árnyalatú szemhéjpúdert tegyél, majd egy fekete szemceruzával finoman emeld ki a szempillatövet. Ezt utána alaposan satírozd el, hogy az intenzitás csak a szempillák tövében legyen hangsúlyos. A szempilláidat dúsító, fekete spirállal emeld ki. Orcáidra tegyél egy leheletnyi barackos árnyalatú pirosítót, majd válassz egy narancspiros vagy klasszikus piros rúzst, ami fiatalossá, vagánnyá teszi a sminkedet.

Forrás: Dreamstime

Az 50 feletti anyuka

A tusvonalat ebben a korban már mellőzni kell, mert öregít. Ami a színeket illeti, a natúr árnyalatok ajánlottak. Középbarna szemhéjkrém és egy leheletnyi bronzosító az orcákra – tökéletes választás. A sminkelés előtt használj fiatalosító nappali hidratálót. Ezeket manapság már napfényvédővel is ellátják. Az esetleges foltokra használj kifejezetten erre a célra készült korrektort. Alapozónak válassz könnyű szerkezetű, de jó fedésű, folyékony állagú krémet. Orcáidra egy nagyon kevés bronzosítót használj, de vigyázz, hogy jól el legyen dolgozva. Szemhéjadra középbarna szemhéjkrémet válassz, majd használj szempillaspirált. A szádat természetes hatású cappuccino színnel dobd fel.

Forrás: Dreamstime

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.