szépségápolás smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Melyek a leghatásosabb újdonságok a szépségápolás terén? Mi a legjobb megoldás a különböző bőrtípusokra? A bőrmegújítás új dimenzióiba Larion Oscar avat be benneteket. 

Idén betámadtak a fátyolmaszkok, a szérumok, az esszenciák és az arcolajok. Lesöpörték a hagyományos arckrémeket a mindennapi arcszépítés területén. Innovatív, különleges, gyors és eszméletlenül látványos. Igen, a technológiai fejlődés lépést tart a 21. század elvárásaival, a nagyvárosi tempóval, amikor alig van idő magunkra.

Forrás: Dreamstime

Ha hasonló a tempód, akkor neked találták ki a 15 perces fátyolmaszkokat. Népszerűségük titka a hialuronsav magas jelenléte, aminek köszönhetően negyedóra alatt újjászületik a bőröd. Esemény előtti turbóenergia a bőrnek. A világ nagy divateseményein meghódította a New York-i, milánói backstage-eket.

A szérumok, esszenciák gyors felszívódásának és persze a különböző esszenciális hatóanyagoknak köszönhetően pillanatok alatt energiától ragyogóvá varázsolják a bőrödet. Előnye, hogy még jobban felerősíti a rákerülő bőrtípusnak megfelelő krém hatékonyságát. Önmagában használva pedig tökéletes sminkalapot biztosít. Az arcolajok az érettebb bőrnek nyújtanak felüdülést, azonnal látható eredménnyel feltöltik a vízhiányos bőrt, így egész nap ragyogóan üde, egészségtől kicsattanó, rugalmas, szép lesz a bőrszerkezet.

Forrás: Dreamstime

Hogyan ismerd fel, hogy milyen a bőröd, és mire van igénye?

A normál bőr

Tulajdonságát tekintve egyensúlyban van a zsír- és a víztartalom, ezért pórusai zártak, a bőr egyenletes és üde. Ideális számukra a normál bőrre való fátyolmaszkok, esszenciák, kozmetikumok.

A száraz bőr

Tulajdonsága, hogy könnyebben sérül, hámlik, húzódik, zártak a pórusok, a bőr kissé érdes. Minden esetben bőrnyugtató, bőrpuhító, kókuszolaj-, B-vitamin-tartalmú tápláló, nedvességmegtartó szérumokat, arcolajokat használj rá.

Forrás: Dreamstime

A zsíros bőr

Nedvességtartalma jó, pórusai tágak, az arc fénylik. A rendszeres arctisztítás elengedhetetlen számára, jót tesz, ha vérkeringést serkentő, fertőtlenítő hatású, vizes szérumkészítményekkel ápolod.

Korpázóan zsíros bőr

A legcélszerűbb megoldás erre a bőrtípusra az elhalt hámsejtek eltávolítása radírozással. Kíméletes arcápolás és arcolaj használatával optimalizálható a bőr szerkezete.

Kombinált bőr

Ez a leggyakoribb bőrtípus, jellemzője, hogy a T-zóna zsírosabb, és az arc többi része normál szerkezetű. Az arcápoláshoz ideális a szérum és az esszenciális krémek, amelyek optimalizálják a bőrszerkezetet. A zsírosabb részekre használj mattító, faggyúháztartást szabályzó primert.

Forrás: Dreamstime

Érzékeny bőr

Ha érzékeny a bőröd, nagy gondot kell fordítanod az összetevőkre: kerüld az alkoholtartalmú készítményeket és a durva szemcsés bőrradírokat, a szappant, az illatanyagokat tartalmazó kozmetikumokat. Védd a bőrödet magas faktorú fényvédő krémekkel. Arckrémben az illatanyagmentes, bőrkímélő, hipoallergén, bőrnyugtató tartalmú készítményeket érdemes használnod.

Érett bőr

Az elmélyülő ráncocskák és a gyorsuló nedvességvesztés miatt érdemes a bőrtömörséget visszaállító, nedvességmegtartó, ránctalanító arckrémeket, esszenciákat használni. Külön nappali krémet, extra fényvédelemmel, este pedig tápláló éjszakai krémet, arcolajat.

Élénk vagy natúr rúzs, esetleg szájfény – Mit viseljünk 2016 tavaszán?http://www.life.hu/trend/20160426-milyen-arnyalatu-ruzst-vagy-szajfenyt-hordjunk-2016-tavaszan.htmlEbben a szezonban a gyümölcsös árnyalatok hódítanak leginkább. A világmárkák elhalmoznak a vitamindús gyümölcsök gazdag színeivel, illatával, amit ajkunkra kenhetünk. Trend--Öltözzetek össze! Íme a legtündéribb anya-lánya szettekhttp://www.life.hu/trend/20160426-a-legtonderibb-anya-lanya-szettek.htmlEgy-egy különlegesebb alkalommal igazán bájos hatást kell, ha hasonló szerelésbe öltöztök a kislányoddal. Persze nem teljesen ugyanabba, hanem egyfajta stílusból válogatva anyáknak és gyerekeknek való ruhákba. Nézd meg a mi kedvenceinket! TrendOrigo5 kérdés a szépségről: Horváth Évahttp://www.life.hu/trend/20160425-5-kerdes-a-szepsegrol-horvath-eva.htmlA modell-műsorvezető, bárhol és bármikor látjuk őt, káprázatosan fest. Nem is csoda, hiszen a szépségápolás a mindennapi rutinjának része, ráadásul mivel egy szépségblogot is vezet, rengeteg újdonságot próbál ki – de a hagyományos uborkapakolást sem veti meg. Trend--Hírességek, akik 22 éves koruk előtt plasztikáztattakhttp://www.life.hu/trend/20160422-hiressegek-akik-22-eves-koruk-elott-plasztikaztattak.htmlHollywoodban minden a szépségről és a tökéletességről szól. Ezt hajszolják a legtöbb celeb, ráadásul egyre fiatalabb korban fekszenek kés alá, amiért nincsenek megelégedve magukkal. Íme, néhány híresség, akik tinédzser korukban kezdték a plasztikázást! Trend--Miniszoknya, műszempilla, tusvonal – Így forgatta fel a 60-as évek az egész világothttp://www.life.hu/trend/20160422-igy-forgatta-fel-a-60-as-evek-az-egesz-vilagot.htmlA 60-as években egy új korszak kezdődött, de nézzük csak, mik is történtek: ember lép a Holdra, felhúzzák a berlini falat, az államokban J. F. Kennedyt választják elnöknek, világhódító útjára indul a Beatles, és elkezdődik a miniszoknyakultusz. TrendThinkstockÉrettségi előtt állsz? Így sminkelj a ballagásodra!http://www.life.hu/trend/20160419-igy-sminkelj-ballagasra.htmlÉrettségi előtt állsz? Ballagásra készülsz? Legyen a sminked is tökéletes a napon, amikor mindenki téged figyel! Nézd meg Várady Polett tippjeit! Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.