foci EB Portugália Franciaország döntő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az esélytelenebbek nyugalmával vágott neki a foci Eb tegnapi döntőjének Portugália, de a hosszabbításban szerzett góllal mégis legyőzték a franciákat, és megnyerték a tornát.

Portugáliának ez az első Eb-címe, korábban még soha nem sikerült megnyernie egyetlen kontinenstornát sem. 2004-ben igencsak közel voltak a diadalhoz, akkor viszont a hazai rendezésű Eb-n a görögökkel szemben elbukták a finálét.

Cristiano Ronaldo a lefújás pillanatában Forrás: Getty Images/2016 Getty Images/Matthias Hangst

A franciák ezzel szemben már kétszer is elnyerték trófeát, sőt a francia-portugál párharcokból is ők nyertek meg többet. Az egész Eb-n jobb teljesítményt nyújtottak a kékek, a szerencse azonban most mégis a portugálok mellé állt.

Üröm a portugálok örömében, hogy a kulcsjátékosnak számító Ronaldo a döntő 18. percében annyira megsérült, hogy nem tudta folytatni a játékot, így nem is volt pályán a meccs lefújásának pillanatában.

Érdekesség, hogy a portugál válogatott az egész EB-n egyetlen meccset, a Wales elleni találkozót tudta rendes játékidőben megnyerni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.