Fogalmad sincs, hogyan állj neki a sminkelésnek? 10 tipp teljesen kezdőknek

sminktipp szépségápolás smink kezdő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A smink az önkifejezés egyik eszköze. Kiemelheted az arcod legszebb vonásait, ami által magabiztosabb lehetsz. Sokan hiába szeretnének sminkelni, túlságosan bizonytalanok, vagy tanácstalanok abban, hogyan is kezdjenek hozzá. 

1. Semmilyen smink nem mutat, ha nincs meg a tökéletes aládolgozás. Ezért a legfontosabb a körültekintő arcápolás. Korosztálynak, bőrtípusnak megfelelő kozmetikumok segítségével tisztítsd meg az arcodat, majd ápold a szemkörnyékedet, hidratáld a bőrödet, és természetesen az ajkakról se feledkezz meg. Radírozd és kényeztesd ajakápolóval.

2. Mielőtt fejest ugranál a sminkesbőröndödbe... Ahhoz, hogy sikerélménnyel párosuljon a próbálkozás, fontos, hogy türelmes legyél! Tanulmányozd az arcodat. Ha az ember lánya rendeltetésszerűen használja a tükröt, és meglátja azt, ami van, és nem azzal van elfoglalva, hogy a tükörképe nem azt mutatja, amit szeretne látni, akkor eredményes lesz a próbálkozás. Fogadd el, amit kaptál, ne másnak akarj látszani, szeresd magad. Ha erre képes vagy, meg fogod látni arcod előnyösebb részeit, és meg fogod tudni tanulni ezeket hangsúlyozni.

A smink az önkifejezés egyik eszköze Forrás: Thinkstock

3. Életstílusodhoz, temperamentumodhoz illően válassz jó minőségű termékeket. Ez az egyik legfontosabb szabály. Trendek jönnek-mennek, az innovációnak köszönhetően egyre tökéletesebb termékek jelennek meg a kínálatban, így valóban nem könnyű eligazodni a megannyi csodaszer között. Ezért azt tanácsolom, hogy fordulj bizalommal sminkes kollégáimhoz, akik az üzletekben személyre szabott tanácsadásban tudnak részesíteni, kiválasztani a számodra legideálisabb alapfelszerelést.

4. A szem felfrissítésére jó barátunk a korrektor. Az egyik leghasznosabb termék, amivel pillanatok alatt üdébbé varázsolhatjuk tekintetünket, de még a bőrhibákat is elkendőzhetjük vele. Ha a szemed alá keresel korrektort, akkor ügyelj arra, hogy a termék színe egy-két árnyalattal világosabb legyen, mint a bőröd. Ha a bőrhibákat szeretnéd elkendőzni, akkor a bőrszíneddel megegyező árnyalatú legyen a korrektor színe.

5. A tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke a gyönyörű, egységes bőrszín. Ezért szükséged lesz egy bőregységesítő alapozóra vagy BB krémre. Mi a különbség? A folyékony alapozók üde, egyenletes arcszínt biztosítanak egész nap, nagyon jó a fedőképességük, ezért ha az alkalom megkívánja, akkor ezt használd. Ha nincsenek bőrhibáid, akkor tökéletes megoldás arcod üdébb kinézetének elérésére a BB krém, ami olyan, akár egy színezett hidratálókrém, tele finom hidratáló, kényeztető hatóanyagokkal és fényvédővel. Gyengébb a fedőképessége, de tökéletesen egységes arcszínt biztosít. Nagyon fontos, hogy az alapozó vagy BB krém színe mindig harmonizáljon az aktuális bőrszíneddel, hisz akkor marad észrevétlen.

A szempillaspirál pillanatok alatt kinyitja, felöltözteti a szemet Forrás: Thinkstock

6. Ahhoz, hogy egész nap üde, friss maradjon az arcod, az alapozót vagy BB krémet le kell fixálni finoman púderrel. A púder felszívja a felesleget, kiegyenlíti a faggyúháztartást is, és tökéletesíti az alapozót.

7. Egészségtől kicsattanó, üde arcszín kialakításához elengedhetetlen kellék a pirosító, amivel ráadásul megformázhatjuk az arcunk karakterét, hogy még előnyösebben nézzünk ki. Szebbnél szebb a kínálat ezen a területen is, és hamar elvész benne az ember, pedig csak a tökéletes árnyalatot kell megtalálni. Ha világos, rózsás, hideg tónusú a bőrszíned akkor a halványrózsás árnyalatoktól a középmályváig húzódó színskálán válogathatsz kedvedre a színpompás választékból. Ha a bőrszíned sárgás, meleg tónusú, akkor a baracktól egészen a bronzos árnyalatokig nézelődhetsz.

8. Igéző tekintet nincs szemceruza nélkül. Jó, ha van egy tartós, fekete szemceruzád, aminek segítségével pillanatok alatt tudsz tusvonalat húzni, kiemelni a vízvonaladat, vagy akár egy szolid, füstös hatású szemfestést is készíthetsz vele az alkalomnak megfelelően.

9. A szempillaspirál pillanatok alatt kinyitja, felöltözteti a szemet, ezért minden nő számára elengedhetetlen. Persze eszméletlen nagy a választék a szempillaspirálok tekintetében is. Az innovációnak köszönhetően megjelentek a kettő az egyben szempillaspirálok. Ha csak egyet választhatnék, akkor az biztosan egy jó minőségű 2in1 szempillaspirál lenne. Ha szolid, szálanként szétválasztott természetes hatásra vágysz, ha dúsabb, titokzatosabb hatást szeretnél, ezzel a 2in1 tulajdonságú szempillaspirállal könnyedén elkészítheted, hisz a megfelelő hatás eléréséhez csak el kell tekerni a végén található kupakot.

A rúzs alapkellék Forrás: Thinkstock

10. Az érzéki csábításhoz bizony-bizony szükséged lesz ajakrúzsra. Két szín, ami nem hiányozhat egy nő életéből sem: egy az eredeti ajkad színéhez közel álló, természetes árnyalatú ajakrúzs, valamint egy piros, ami minden élethelyzetben szenvedélyessé varázsolja a pillanatot.

Főbűnök a hajad ellen! Ezeket soha ne kövesd el!http://www.life.hu/trend/20161122-bunok-amiket-ne-kovess-el-a-hajad-ellen.htmlHa azt hiszed, hogy a töredezett, száraz vagy szalmaszerű hajtextúra egyik napról a másikra alakul ki, akkor nagyot tévedsz. Ezek a mindennapi döntések következményei, amelyek egyáltalán nem olyan ártalmatlanok, mint gondolnád. Te mennyi bűnt követsz el a hajad ellen? TrendOrigoHarry Pottertől Sailer Moonig - A legvagányabb sminkcuccok meserajongóknakhttp://www.life.hu/trend/20161118-harry-pottertol-sailer-moonig-a-legvaganyabb-sminkcuccok-meserajongoknak.htmlPontosan tudjuk, hogy az igazi fanatikusok számára nincs határ. Egyszerűen mindent akarnak, amit kedvenc meseviláguk ihletett, és azt is, aminek a csomagolásán kedvenc sztárjuk szerepel. Ha magadra ismertél, akkor most újabb kihagyhatatlan termékeket mutatunk, amiknek biztosan nem fogsz tudni ellenállni, ha rajongó vagy. Trend--Újabb villantáskirálynőt avathatunk - Ruhamustra az American Music Awardsrólhttp://www.life.hu/trend/20161121-stilusmustra-az-american-music-awards-voros-szonyegerol.htmlAz unalmastól a sikkesen át a brutális villantásig mindenféle stílus jelent volt a vasárnap esti American Music Awards vörös szőnyegén. Nézzük is a legmeghatározóbb darabokat! TrendAFPRémes megoldások a vörös szőnyegen - Heti stílusmustrahttp://www.life.hu/trend/20161117-heti-stilusmustra-szerepel-benne-natalie-portman-tori-spelling-emma-stone-emma-watson.htmlRossz megoldások, laza outfitek és egy új kedvenc – mutatjuk a hét legjobban és legrosszabbul öltözött sztárjait a vörös szőnyegről! Trend--Tippek a tökéletes alapozó kiválasztásáhozhttp://www.life.hu/trend/20161116-tanacsok-az-alapozo-kivalasztasahoz.htmlMiért fontos az alapozó? Mert egységesíti a bőr színét, ami a tökéletes megjelenés elengedhetetlen kelléke. De mégis hogyan kell kiválasztani a megfelelőt? Fogadd meg Larion Oscar tanácsait! TrendThinkstockTaylor Swift után Gigi Hadid is magyar tervező ruháját viseltehttp://www.life.hu/trend/20161115-gigi-hadid-modell-nanushka-magyar-tervezo-ruhajat-viselte.htmlNéhány nappal ezelőtt a világhírű modell és az egyik legkeresettebb reklámarc, Gigi Hadid a magyar tervező, Sándor Szandra, azaz Nanushka ruhájában jelent meg Jimmy Kimmel show-műsorában. De hogyan került magyar tervezésű ruha a sztárra? Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.