Oscar 2018: magyar divattervezők ruhája is ott volt a vörös szőnyegen

Forrás: AFP -
Oscar-gála vörös szőnyeg Oscar 2018
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 90. Oscar-díjátadón a leghíresebb divattervezők ruháiban gáláztak a színésznők. A szebbnél szebb ruhaköltemények között magyar tervezők darabjait is megtalálhattuk. Mutatjuk őket!

Mac Ruth felesége, Klaudia Ruth-Kiraly ezúttal egy CAKÓ ruhában pompázott az év egyik legnagyobb filmes eseményén, az Oscar-gálán. Klaudia férjét kísérte el a gálára, akit a Szárnyas fejvadász 2049 című filmmel jelöltek a legjobb hangkeverés kategóriában. Ehhez a neves alkalomhoz a magyar divattervező egy fenséges, hosszú, smaragdzöld bársony ruhát álmodott meg.

A szett Rienne ékszerekkel, illetve brossal lett teljes, amelyeket kifejezetten a ruha színéhez és stílusához tervezett Nagy Adrienn ékszertervező. Klaudia egyébként már két hete a Londonban megrendezett BAFTA-díjátadón is CAKÓ ruhában tündökölt a vörös szőnyegen.

Klaudia Ruth-Kiraly egy CAKÓ kreációban pompázott az Oscar-gálán Forrás: Cakó Kinga

„Nagy megtiszteltetés volt számomra, hogy Klaudia engem kért fel erre a feladatra, és két ekkora kaliberű nemzetközi eseményen is CAKÓ kreációt viselt. A BAFTA-n még figyelembe kellett venni a #metoo kampány miatti fekete dress code-ot, de az Oscaron már lehetett merész színt választani. Éppen ezért esett a választásunk erre a fenséges smaragdzöld színre, illetve a bársonyra, amely eleganciát és kifinomultságot sugall viselőjének. A fazon tekintetében a hátul merészen kivágott ruhát, hosszú klasszikusabb vonallal ötvöztünk, ami így még inkább kiemelte Klaudia szép alakját" - nyilatkozta a ruha kapcsán Cakó Kinga divattervező.

Klaudia CAKÓ ruhát viselt mindkét rangos eseményen: az Oscar-díjátadón (balra) és a BAFTA-gálán (jobbra) Forrás: Cakó Kinga

Míg tavaly Sármán Nóra kreációját láthattuk az Oscar vörös szőnyegén, idén Benes Anita öltöztette az Oscar-várományos magyar csapatot: a film rendezője, Enyedi Ildikó és a producer, Mécs Mónika is Daalarna ruhát viselt. Legnagyobb sajnálatunkra viszont Borbély Alexandra nem magyar tervező ruháját választotta a filmünnepre: ő Monique Lhuillier kreációjában érkezett.

Idén Benes Anita öltöztette az Oscar-jelölt film rendezőjét, Enyedi Ildikót és a producert, Mécs Mónikát, Borbély Alexandra egy francia divattervező, Monique Lhuillier ruháját viselte Forrás: AFP
Oscar 2018: a legjobb és legrosszabb sminkek a gálárólhttp://www.life.hu/trend/20180305-a-legjobb-es-legrosszabb-sminkek-az-oscar-galarol.htmlNagyon színes és izgalmas volt a 90. Oscar-gála. Voltak, akik kifinomult eleganciával adóztak a neves rendezvény előtt, de voltak jó páran, akik kissé közönségesre vették a figurát. Nézzük meg közelebbről a legjobban és a legrosszabbul sikerült sminkeket! TrendOrigoOscar 2018: a villantások lopták el a show-t a díjátadót követő partinhttp://www.life.hu/trend/20180305-trendjelentes-az-oscar-galat-koveto-vanity-fair-partirol.htmlAhogy az lenni szokott, idén is a Vanity Fair rendezett after party-t az Oscar-díjkiosztót követően. Míg a díjátadón csak az ott érdekeltek vehettek részt, a bulin modellek, énekesnők, B kategóriás celebek is jelen voltak. Trend--Oscar 2018: férfistílus a vörös szőnyegrőlhttp://www.life.hu/trend/20180305-ferfistilus-az-oscar-voros-szonyegerol-2018.htmlMíg a korábbi évek Oscar-gáláin a klasszikus fekete öltöny és a csokornyakkendő uralta a vörös szőnyeget, 2018-ban sokkal színesebb képet mutatott a fériak stílusa. Mutatjuk a legizgalmasabb outfiteket! TrendOrigoOscar 2018: ők voltak a legrosszabbul öltözött sztárokhttp://www.life.hu/trend/20180305-az-oscar-gala-legrosszabbul-oltozott-sztarjai.htmlA 90. Oscar-gála vörös szőnyeges bevonulása is tartogatott negatív meglepetéseket. Mutatjuk a legrosszabbul öltözött sztárokat! TrendOrigoOscar 2018: álomruhák a vörös szőnyegrőlhttp://www.life.hu/trend/20180305-a-2018as-oscar-gala-legjobban-oltozott-sztarjai.htmlA Golden Globe és a BAFTA után a 90. Oscar-gála már nem a fekete ruhákról szólt. Ami a látványt illeti, mi ezt egyáltalán nem bántuk: nemcsak csodás színeket, szuper fazonokat is láthattunk a vörös szőnyegen. Mutatjuk a legjobbakat! Trend--A kifutókról az Oscar-gála vörös szőnyegére: 10 emlékezetes ruhakölteményhttp://www.life.hu/trend/20180302-a-kifutokrol-az-oscar-gala-voros-szonyegere-10-emlekezetes-ruhakoltemeny.htmlHétfőn hajnalban kerülnek átadásra az aranyszobrok: az idei lesz a 90. Oscar-gála. Mint minden évben, idén sem csak a díjazottak névsorát várjuk, hanem a vörös szőnyeges bevonulás pillanatait is. Hangolódásként ezúttal 10 emlékezetes ruhakölteményt mutatunk, amelyek egyenesen a kifutóról érkeztek a vörös szőnyegre. Trend--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.