magassarkú kényelem cipő
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem is egy olyan női ruhadarab és kiegészítő van, amiről erősen él a tévhit, hogy kényelmetlen. Ilyen a magas sarkú cipő is, ami a nőies öltözködés egyik ikonikus darabja. Ha nem szeretnél lemondani róla, viszont a kényelem számodra elsődleges fontosságú, akkor a következő tippeket kell megfogadnod.
  • Alternatíva tűsarkakra

Habár a stiletto valóban egy klasszikus, kétségtelen, hogy nem a legkényelmesebb formájú magas sarkú. A tűsarokkal az a probléma, hogy kevésbé stabil, és nem oszlik el rajta a súly. Ha ráadásul 10–12 centis sarokmagasságról beszélünk, akkor a talpunk elülső részére nehezedő testsúllyal is számolnunk kell, ami már pár óra után is igencsak nagy fájdalomat okozhat. Ha nem tűsarkú modellt választasz, akkor sem kell kompromisszumot kötnöd, ami az elegáns megjelenést illeti, ugyanis egy kúp- vagy tömbsarkú fazon is lehet kifejezetten sikkes. Emellett pedig ezek stabilabbak, és mivel nagyobb felületen oszlik el a súly, mint a tűsarok esetében, sokkal kényelmesebbek is.

Egy tömbsarkú fazon is lehet kifejezetten sikkes Forrás: Shutterstock
  • Platform: avagy emeld meg a talpadat is

Ha feltétlenül ragaszkodsz hozzá, hogy 12 centivel megemeljen a magas sarkúd, akkor gondolkodj platform fazonú modellekben. Ahogy fentebb írtuk, a túlságosan magas sarok az egész testsúlyt a talppárnácskákra helyezi, és akkora teher kerül az ott lévő csontjainkra, amitől rendkívül gyorsan meg tud fájdulni. Habár kaphatók különböző zselés anyagú kiegészítők, amiket bele lehet ragasztani a cipő elejébe, azaz erre a kritikus részre, de tapasztalatunk szerint ezek nem segítenek túl sokat, pláne nem teszik kényelmessé a cipő hordását. Egyedül úgy válhat kényelmesebbé, ha ez az elülső rész is meg van emelve. Például egy 4 centis platformnál a 12 centis magas sarkú valójában csak 8-nak számít. Ez a pár centi pedig rengeteget jelent a kényelem szempontjából, a nőiességből pedig nem veszítünk.

Ha ragaszkodsz hozzá, hogy 12 centivel megemeljen a magas sarkúd, akkor gondolkodj platform fazonú modellekben Forrás: Shutterstock
  • A hegyes orron túl

A klasszikus stilettónak egy újabb rendkívül kényelmetlen tulajdonsága a hegyes orr. Persze ebben is vannak különböző fokozatok, de egyérteműen nem ez a legkényelmesebb fazon a lábujjaink számára. Sajnos durva következményei is lehetnek, mint a kalapácsujj és a bütyök, amit rengeteg celeb lábfején láthatunk is nap mint nap. Ha teheted, válassz kevésbé hegyes vagy gömbölyített orrú fazont, ami nem nyomorgatja össze a lábujjaidat, amiben van helye a lábfejednek.

Ha teheted, válassz kevésbé hegyes vagy gömbölyített orrú fazont Forrás: Shutterstock
A 10 legvibrálóbb szín 2019 tavaszára http://www.life.hu/trend/20190320-a-10-legvibralobb-szin-2019-tavaszara.htmlIdén tavasszal nem lesz hiány vibráló színekből. A sárgák, a pirosak, a pinkek mellett egy-egy vibráló kék és zöld árnyalat is helyet kapott a legtrendibb színek között. Mutatjuk őket! TrendOrigoA legdurvább melltartóbakikhttp://www.life.hu/trend/20190318-a-legdurvabb-melltarto-bakik.htmlA melltartó egy igencsak megosztó ruhadarab. Van, aki kifejezetten szereti, és minél többet szeretne belőle, de van olyan nő is, aki csak kényszerből hordja, egy szükséges rossznak tartja. Bárhogy is legyen, ha melltartót viselsz, akkor viseld jól, az alábbi hibákat pedig messziről kerüld el. TrendOrigoHeti trendjelentés: Meghan Markle meseszép kismamahttp://www.life.hu/trend/20190314-heti-trendjelentes-szerepel-benne-meghan-markle-hailey-baldwin-gigi-hadid.htmlA héten viszonylag kevés vörös szőnyeges esemény volt, de szerencsére így sem maradtunk izgalmas outfitek nélkül. Mutatjuk a legemlékezetesebb darabokat! Trend--Még mindig hódít a műbőr: mutatjuk a legtrendibb darabokathttp://www.life.hu/trend/20190311-meg-mindig-hodit-a-mubor-mutatjuk-a-legtrendibb-darabokat.htmlA műbőr nemcsak télen szuper viselet, de az átmeneti szezonokban is kifejezetten praktikus. Az idei tavaszi időszakban ráadásul szuper színek, minták és fazonok várnak benneteket. Mutatjuk a hazai fast fashion üzletek kínálatát! TrendOrigoKicserepesedik az ajkad a rúzstól? Így kerülheted el!http://www.life.hu/trend/20190228-kicserepesedik-az-ajkad-a-ruzstol-igy-keruld-el.htmlAz egyik legzavaróbb és amatőr sminkbaki, amikor a szépen sminkelt arcodat tönreteszi a rúzs alatt kicserepesedett ajkak látványa. Szerencsére ez azonban könnyen elkerülhető, csak egy kis odafigyelésre van szükség. TrendOrigoVictoria Beckham legcikibb és legdögösebb frizurái az elmúlt évtizedekbőlhttp://www.life.hu/trend/20190227-victoria-beckham-legcikibb-es-legdogosebb-frizurai-az-elmult-evtizedekbol.htmlA 44 éves Victoria Beckham a Spice Girls tagjaként vált híressé, később mint David Beckham feleségéről hallhattunk róla sokat, mígnem divattervezővé avanzsált. Az egykori Posh Spice-nak nemcsak az életútja alakult változatosan, de a külseje, a stílusa is rengeteget változott, különös tekintettel a hajára. Most megmutatjuk, melyek voltak Victoria Beckham legcikibb és legmenőbb frizurái az elmúlt évtizedekben. TrendOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.