A sikeres fogyás titka

Forrás: Thinkstock -
trükk szántó daniella fogyás új élet projekt életmód tipp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Daniellának, a Kezdj új életet a Life-hu-val egyik nyertesének ahhoz, hogy bombaformába kerüljönk, diétáznia és mozognia kell. De mi a sikeres fogyás titka? Eláruljuk!

Aki 10 kg-nál nagyobb túlsúllyal rendelkezik és hosszabb ideje nem sportolt rendszeresen még csak véletlenül se kezdjen mindjárt eszeveszett futkosásba, vagy bármilyen más sport intenzív űzésébe, mert ezzel nagy mértékben veszélyeztetné az egészségét. Az egészséges fogyásról a Kropkó-Gajdos párostól a Vitalteam oldalán tudhattok meg többet.

Ilyen esetekben különösen fontos a fokozatosság elvének betartása, tehát csak módjával és csak alacsony intenzitású, de aránylag hosszú távú pulzusemelkedést okozó mozgásformák választandók. Ezek közül is első helyen szerepel az úszás, mert a vízben lebegve a szervezet túlsúly által terhelt részei kicsit megkönnyebbülhetnek, ugyanakkor az ízületeket nem terhelve is jelentős kalóriaégetést eredményező mozgást végezhetünk. Az úszás mellett az Aquajogging is remekül alkalmazható a vízben - akár már a futásra átvezető-rávezető mozgásként is.

Forrás: Thinkstock

Második bekapcsolódó ciklikus sportágként jöhet a kerékpározás, illetve a kezdeti - főképp hideg, téli - időszakban a spinning, vagyis a teremkerékpározás. Ennek előnye, hogy ugyancsak az ízületeket kímélve ad jól kontrollálható kalóriaégetési lehetőséget. Itt is minimum 30 percnyi könnyed, majd egyre fokozottabb tempójú, vagy nagyobb ellenállással végzett mozgás javasolt.

Végül az első néhány kilogramm leadása és a kezdéshez képest lassan erősödő izomzat kialakulása után kapcsolódhat a mozgástervbe a kocogás, majd a könnyű futás.Mindezek mellett folyamatosan javasolt a bemelegítő és levezető gimnasztika, nyújtás-lazítás alkalmazása a sérülések elkerülése érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.