szántó daniella magány tanács új élet projekt kapcsolat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hagyományunk szerint aki farsangig nem lelt férjet, az arra az évre már pártában maradt és várhatott a jövő évig. Ma már nem él ez a szokás, mégis sokan várnak hosszú ideig, míg párt találnak. A várakozás közben és az éveik számának emelkedésével a frusztráltságuk pedig csak növekszik, és lassan mások is észreveszik csalódottságukat. Hogyan lehet kiszállni az ördögi körből?

A hosszú ideje tartó magány szemmel láthatóvá válik szakavatott szemeknek, különösen, ha az illető már „eladósorba” került, és rég nem látott ismerősei mindig ugyanazzal az idegesítő mondattal fogadják: van már barátod? Huszonévesen még nevetett, harmincon felül a nőknél azonban bekapcsol a pánikgomb, mert általában nemcsak párt, de még gyereket is szeretnének. Vannak, akik házi kedvencekkel pótolják a társ hiányát, macskás képeket posztolnak a neten és este velük bújnak ágyba, de persze még reménykednek, hogy egy kétlábúval is osztozhatnak majd a kényelmes matracon.

Forrás: Thinkstock

Az ismerkedésre az alkalmak sokaknál szűkösek: a munkahelyen vagy nem, vagy már nem ismerkednek, a nap gyorsan elszalad, és valahogy a hétvégi programok sem hozzák meg a kívánt hatást. A csalódottság lassan kiül az arcukra és szorongóvá válnak. Valljuk be, kevés férfit vonz a fagyos hangulat. Az internetes társkereső oldalakon adódhatnak kínos helyzetek, ha pedig összejön az első találkozás, az izgalom miatt nehéz hozni valódi formájukat és kimutatni érzelmeiket.

A megoldás pedig egyszerű: elengedés. Elengedni a gondolatokat, hogy barátot KELL találni, elengedni az elvárásokat, a megszokott dolgokat. Csak hagyni kell, hogy jól érezzék magukat. Az ördögi körből való kiszállás első lépcsője a mozgás, mely azonnal elűzi a fásultságot. A Vitalteam szakértőitől megtudhatod, miért biztos tipp a sportolás a magány ellen is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.