Telekom Vivicittá mellrák torna nők mozgásforma új élet projekt albert kinga futás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kinga új élete egy újabb állomáshoz érkezett: a fiatal lány hosszasan keresgélte azt a helyet, ahol megtanulhatja a mellrák utáni műtéti helyek regeneráicót elősegítő speciális torna, azaz a pink ribbon gyakrolatait. Nem hiába fáradozott, megtalálta.

Kinga túl van már sok-sok edzésen, gyógytornán - mindent megtesz azért, hogy a felkészülése a lehető leghatékonyabban történjen, hiszen kicsivel több mint egy hónap múlva Vivicittá! Ezúttal az úgynevezett pink ribbon tornával színesítettük a programját, ami egy speciális mozgásforma a rákból felgyógyult, műtéten átesett hölgyek számára. Kingának a műtétet érintő területeken még fájdalmai vannak, ami úszás és torna közben, de még a gyerekek emelgetése közben is megkeseríti a mindennapjait. Drukkolunk neki, hogy minden szempontból minél hamarabb tökéletesen meggyógyuljon és persze azért is, hogy teljesíteni tudja a maga elé kitűzött célt is.

Kinga az ikergyermekei megszületése után kialakult mellrák megkeserítette a mindennapjait, kellemetlen vagy rosszabb esetben fájdalmas kezeléseken esett át, a gyógyulás érdekében pedig kénytelen volt műtéten is átesni. Kinga elmesélte, hogy a beavatkozást követő napon a kórházi ágya mellett megjelent a gyógytornász, és gyorsan bemutatta azokat a gyakorlatokat, amelyeket attól a naptól kezdve az elkövetkezendő 5 évben minden nap egyedül kell végeznie. Aztán kezébe nyomott egy ábrákkal teli lapot a gyakorlatokról, és elment. Kinga úgy érezte, magára maradt, jobb karját alig tudta mozdítani, el sem tudta képzelni, hogyan tudja majd elvégezni mindennapi teendőit, nemhogy az előírt tornát elvégezni.

Kingának szerencséje volt, mert az interneten keresztül rátalált a Pink Ribbon módszerre, a mellműtéten átesett nők regenerációját segítő speciális mozgásprogramra, amely éppen akkor vált elérhetővé hazánkban is. Az Egyesült Államokból származó mozgásrendszer pilates alapokon nyugszik és a világ számos országában segíti a nőket abban, hogy az operáció után ismét szabadon és fájdalomtól mentesen tudják mozgatni karjaikat, valamint a mellkasi területet. Hazánkba Németh-Tavasz Brigitta pilates oktató hozta el a módszert.

A műtét után a nők többségének fájdalmat okoz a mozgás, karjaik gyakran feszülnek és másra sem vágynak csak egy kis pihenésre. Ilyenkor igazán fontos azonban tudatosítani bennük, hogy korábbi mozgástartományuk és erőnlétük visszanyerése érdekében az edzést, bár megterhelő, a gyógytorna után sem szabad abbahagyni – mondja Brigitta.

Kingának mostanra már sokkal jobban megy a mozgás, a Pink Ribon programnak köszönhetően ma már sikeresen teljesíti a Vitalteammelközös edzéseket is. Ha nem gyakorolt volna megfelelően már a kezdetektől, akkor most biztosan nem lenne képes úszni, vagy erősítő gyakorlatokat végezni. Viszont egyre jobban élvezi azt a szabadságot, amit a mozgás ad neki, egyre erősebbnek érzi magát és így a Vivicittá lefutása is egyre elérhetőbb célnak tűnik.

A Pink Ribbon programról további információ itt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.