Canicross - egy meglepő edzésforma kutyákkal

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu -
kutya caincross új élet projekt albert kinga Gajdos Tamás edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kinga, a Kezdj új életet a Life.hu-val egyik nyertese ahhoz, hogy felkészüljön céljára, vagyis hogy a kemoterápia és sugárkezelése után ismét felépüljön és lefussa a Vivicittát, kemény edzésbe kezdett. Attól sem riadt vissza, hogy kipróbálja a Canicrosst, azaz a kutyás futást. A kutyák Gajdos Tamás mozgáskoordinátor kedvencei, ő "kölcsönözte" Kingának új edzőtársait. 

A Kinga felkészítésén fáradozó mozgáskoordinátorok, Kropkó Péter és Gajdos Tamás igyekeznek a monoton futóedzéseket minél több érdekes új helyszínnel és újszerű mozgásformákkal feldobni. Legfrissebb ötletük Kinga számára a kutyás futással való megismerkedés lehetősége.

Tamás saját e sportágra trenírozott és már Európa-bajnoki érmeket is nyert négylábúi segítettek a Vivicittára készülő hölgynek az első lépések megtételében. Egy csodálatos kertvárosi park adott helyet a kellemes átmozgató edzésnek, ahol több arra sétáló kutyás járókelő is érdeklődéssel figyelte Kinga első próbálkozását.

Fotó: Hámori Zsófia/Life.hu

A kutyás futás (canicross) értelemszerűen egy kutya és egy futó egyutt mozgására épülő sportág. A négylábú testén lévő hámot 3 méteres rugalmas szár köti a gazdi derekához, aki próbál lépést tartani a nála nyilvánvalóan gyorsabb ebbel. A megfelelő sebesség és irány kiválasztása persze az ember feladata és edzés kérdése, hogy ez kinek mennyire, ill., hogy mennyi idő után sikerül.

Egy biztos: ez a sportág sok lustálkodó kutya tulajdonost inspirálhat kedvencével együtt gyakoribb közös mozgásra. Tudj meg még többet a kutyás sport műfajáról a Vitalteamoldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.