spárgakrémleves leves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a leves a zeller, a csirke és az egyben hagyott spárgarügyek miatt izgalmasabb, mint egy sima, teljesen homogén spárgakrémleves. Próbáld ki.

Hozzávalók (2 fős adag):

-25 dkg spárga
-15 dkg csirkemell-filé apró kockákra vágva
-1 evőkanál vaj
-1 szél angolzeller
-2-3 szál újhagyma
-kb. 8 dl zöldségalaplé
-tej (vagy tejszín)
-só, bors


A spárgát megtisztítom, levágom, és félreteszem a csúcsokat, majd a maradékot kb. 3 cm-es darabokra vágom. Az újhagymát és a zellert felkarikázom, és pár percig párolom a felolvasztott vajon. Hozzáadom a spárgát, átforgatom, majd felöntöm az alaplével, és kb. 8-10 percig főzöm. Ezután félreteszem kicsit hűlni, majd összeturmixolom.
Beleteszem a csirkehúst, felforralom, és forrástól számítva kb. 10 percig főzöm. Végül belekeverem a spárgacsúcsokat, némi tejet, ha szükséges megsózom, borsozom, és még 3 percig főzöm. Azonnal tálalom - még némi sajtos krutonnal lehet fokozni az élvezeteket, de magában is megállja a helyét.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.