spárgakrémleves leves
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ez a leves a zeller, a csirke és az egyben hagyott spárgarügyek miatt izgalmasabb, mint egy sima, teljesen homogén spárgakrémleves. Próbáld ki.

Hozzávalók (2 fős adag):

-25 dkg spárga
-15 dkg csirkemell-filé apró kockákra vágva
-1 evőkanál vaj
-1 szél angolzeller
-2-3 szál újhagyma
-kb. 8 dl zöldségalaplé
-tej (vagy tejszín)
-só, bors


A spárgát megtisztítom, levágom, és félreteszem a csúcsokat, majd a maradékot kb. 3 cm-es darabokra vágom. Az újhagymát és a zellert felkarikázom, és pár percig párolom a felolvasztott vajon. Hozzáadom a spárgát, átforgatom, majd felöntöm az alaplével, és kb. 8-10 percig főzöm. Ezután félreteszem kicsit hűlni, majd összeturmixolom.
Beleteszem a csirkehúst, felforralom, és forrástól számítva kb. 10 percig főzöm. Végül belekeverem a spárgacsúcsokat, némi tejet, ha szükséges megsózom, borsozom, és még 3 percig főzöm. Azonnal tálalom - még némi sajtos krutonnal lehet fokozni az élvezeteket, de magában is megállja a helyét.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.