Lélekmelengető téli levesek

leves recept
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A ködös nappalok és fagyos éjszakák beköszöntével a meleg fogások után áhítozunk. Lélekmelengető és tápláló levesek receptjei - mi más kell még a téli depresszió ellen?

Török leves

Íme egy pofonegyszerű, tápláló és egészséges leves, mely garantáltan a család kedvence lesz. A vöröslencse lúgosító hatásának köszönhetően bátran tedd a török levest a diétád és a heti menüsorod részévé!


Hozzávalók:













Így készítsd:



Fokhagymagombóc-leves

A fokhagyma amellett, hogy remek ételízesítő, valódi csodaszer - hatékony a magas vérnyomás és a fertőzések ellen, mindemellett az anyagcserét is serkenti. Attól sem kell tartanod, hogy nagyon erős lesz az illata, hiszen megfőzöd.


Hozzávalók a gombóchoz:









Hozzávalók a leveshez:
2 l víz
3 húsleveskocka
3 gerezd zúzott fokhagyma
1,5 deci tejföl
só, bors

Így készítsd:
Te szereted a leveseket?Nem Igen, odavagyok a levesekért Van egy-két kedvencem, de nem vagyok leveses A kockákra vágott zsemléket pirítsd meg - lehet serpenyőben 2 kanál olajon, vagy sütőpapírral kibélelt tepsiben, meglocsolva 2 kanál olajjal. A pirított zsemlét tedd egy tálba, öntsd le 1 dl tejjel, takard le és hagyd állni. Majd tedd bele a felvert tojást, a zúzott fokhagymát, a fűszereket, és szórd meg 2 kanál liszttel. Jól keverd össze, és hagyd fél órát állni. Ezalatt forrald fel a vizet, tedd bele a húsleveskockát és a fokhagymát. Készíts diónyi gombócokat, amiket lassú tűzön főzz meg a levesben. Végül habard be tejföllel. Egy kis snidlinggel vagy petrezselyemmel bátra meghintheted.



Bajor gombaleves

A nem kifejezetten diétás, de felettébb íncsiklandozó leves nemcsak a bajorok, de a magyarok egyik kedvenc étele is.


Hozzávalók:









Így készítsd:
Olajon pirítsd meg a felkockázott vöröshagymát, tedd bele a gombát, és pirítsd tovább. Tedd rá a fokhagymát, a felkockázott burgonyát, és öntsd fel vízzel. Tedd bele a fűszereket, és főzd puhulásig takaréklángon. Habard be tejföllel, és csak ezután add hozzá a felkarikázott virslit. Forralj rajta egy utolsót, végezetül pedig szórd meg petrezselyemmel. Garantáltan ízleni fog mindenkinek!


Bella Bennet

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.