előétel tonhalkrém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Májkrémet sem túl bonyolult házilag készíteni, a tonhalkrém azonban magasan veri gyorsaságban és egyszerűségben.

A tonhalkrém elkészítéséhez mindössze néhány percre és egy turmixra/aprítóra van szükség. Mindenféle alakúra kiszúrt kis kenyerekre kenve vendégváráshoz, de egyébként az adalékokkal teletömött felvágottak kiváltására is tökéletes.



Hozzávalók (2-3 fős adag):

-20 dkg olajban eltett tonhalkonzerv
-1 főtt tojás
-3 evőkanálnyi vaj
-1 púpos teáskanál mustár
-2 evőkanál citromlé
-1 evőkanál tejföl

A tejföl kivételével az összes hozzávalót turmixszal vagy aprítóval simára keverem, és ha nem elég lágy, adok hozzá egy kis tejfölt. Nekem a fél adag pont belefért az aprítóba, ennyihez szerintem már inkább a botmixer kell. Kenyérre vagy pirítósra kenem, és citromszeletekkel, olajbogyóval, kaviárral díszítve tálalom. Hűtőben, jól záródó dobozban 2-3 napig eláll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.