Régen és most - Íme a vagány kissrác, Nagy Feró

X-Faktor Beatrice Nagy Feró
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy Feró manapság az X-Faktor szőrös szívű zsűritagjaként kritizálja a fiatal tehetségeket. De milyen volt kissrácként a "nemzet csótánya"?

Feró idén januárban töltötte be a 65. életévét. A Kandó Kálmán Műszaki Főiskolán szerzett üzemmérnöki diplomát. A hatvanas évek óta énekel, zenél rock- és punkbandákban, és ő volt a magyar új hullám egyik vezéregyénisége. Énekesként, színészként és dalszövegíróként nagy sikereket ért el a Beatrice zenekarban és az ős-Bikini frontembereként.

Fotó: Nagy Feró, Tuba Zoltán [origo]
Fotó: Nagy Feró, Tuba Zoltán [origo]

Számtalan sikeres album áll Feró háta mögött, a zene mellett a színpadon és a filmvásznon is kipróbálta magát. A nyolcvanas években játszotta Laborcot az István, a királyban, Bergert a Hair című musicalben, és Hamlet sem ismeretlen számára. Szerepet kapott többek között a Pofonok völgye és az Argo című filmekben is. Sokoldalúságát mutatja, hogy az érdekesebbnél érdekesebb tévés ajánlatokat sem utasította vissza. Korcsolyázott a Sztárok a jégen című produkcióban, 1989-től 1992-ig a Garázs című rádióműsort, a kilencvenes évek elején a Rockkalapács című tévéműsort vezette. Feró nem riad vissza attól, ha ítéletet kell mondania - 2003-ban a Dalnokok ligája című televíziós zenei sorozatban zsűritag volt, tavaly óta pedig az X-Faktor egyik ítésze.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.