A hét receptje: zöldséges marhatekercs

leves marhatekercs Buday Péter hét receptje gasztro
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sorozatunk harmadik tagja kellemes és ízletes leves. Ajánljunk mindenkinek, aki jót és finomat szeretne enni a hétvégén. Az elkészítésben pedig ahogy eddig is, segít Buday Péter. A recept 4 főre van megadva

Recept:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=VTtDeBGCXi0pK4Bv

Hozzávalók:


60 dkg marhacomb (gömbölyű felsál)
0,5 db kínai kel
20 dkg sárgarépa
20 dkg cukkini
1 db zellergumóval és zöldjével
15 dkg vöröshagyma
15 dkg paradicsom
1 dl sötét szójaszósz
1 l víz
2 evőkanál balzsamecet

frissen őrölt bors

A vékonyra szeletelt és még vékonyabbra klopfolt marhahúst megsózom, a kisujjnyi vastagságú hasábokra vágott cukkinit és sárgarépát belefektetem. Összegöngyölöm, összetűzöm. A lábosba vizet teszek, a széles metéltre vágott kínai kelt a maradék zöldséget is (a zellert, zellerszálat, a hagymát, paradicsomot) beleteszem a vízbe. Ízesítem sóval, balzsamecettel, sötét szójaszósszal. Amikor fölforrt, beleteszem a töltött húst, és körülbelül 40-50 perc alatt puhára főzöm benne.


További receptekért nézd meg a receptoldalunkat, a Webszakácson !
Ízlett a recept, de mégis máshogyan készítenéd el? Más ételeket tennél ki, vagy éppen hiányolsz valamit? Írd meg nekünk, és ha elnyeri tetszésünket, akár a Te receptedet is leforgatjuk és megjelenítjük a rovatban!
Címünk: receptek@life.hu
Várjuk ötleteiteket, javaslataitokat!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.