bolognai Buday Péter Webszakács szélesmetélt nap receptje
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Parádés olaszos ízvilág sok-sok zöldséggel meghintve, ami méginkább ellenállhatatlanná teszi az olasz klasszikust!
http://videa.hu/flvplayer.swf?v=tIP6p2zge5P1vyMH

Bolognai tésztát készítek- ez most széles metélt. Serpenyőben olívaolajat melegítek. Ráteszem a borjúcomb-kockákat, a kockázott sárgarépát-és zellergumót.

Megsózom és megszórom borssal, majd együtt pirítom őket takaréklángon. Öntök rá egy kevés húsalaplevet. Ezzel a kevés lével megpárolom. Miután elpárologtta a levét, és megpuhult a zöldség és a hús is, ledarálom. Miután végeztem, visszateszem a serpenyőbe a darálékot.

Újra alágyújtok, egy kis olívaolajat öntök hozzá, és hozzáadom a kész paradicsommártást. Felforralom. Tálaláskor össze is keverhetem a ragut a tésztával, de úgy is jó, ha a tészta tetejére adagolom. Reszelt parmezánnal viszont mindenképpen megszórom.

Az alapanyaglista ITT elérhető.

Ízlett a recept vagy éppen máshogyan készítenéd el? Küld el nekünk e-mailen az észrevételeidet az info@life.hu -ra!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.