Rusztikus poháralátét parafadugóból

dugó otthon pohár barkács kézművesség dekoráció parafa lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár egyre több pincészet látja el csavaros kupakkal a borait, még akad egy-egy parafadugós változat - ami többek között azért jó hír, mert már néhány dugó is elég ahhoz, hogy a borhoz illő, mutatós poháralátétet készíthess.

Keretben az üveg lelke

A parafadugót sokan megőrzik - mert mutatós, mert többedmagával kitűnően mutat egy átlátszó üvegvázában, vagy egész egyszerűen azért, mert elfelejtik kidobni. Na, de mindegy is a miért, a lényeg, hogy mutatós képkeretbe ültetve kiválóan funkcionálnak poháralátétként is. Utóbbiból választhatsz rusztikus, kovácsoltvas keretre hajazó fajtát, de egy egyszerű, fa képkeret is megteszi. Stílusánál csak a mérete fontosabb: olyan széles és olyan hosszú keretet szerezz be, amibe négy fél dugót stabilan be tudsz szorítani.

wwww.eatsy.com
wwww.eatsy.com

Így készítsd el

A dugókat hosszában szeld ketté egy éles késsel, majd egyesével helyezd a keretbe szépen sorban úgy, hogy jó szorosan tartsa őket a keret. Ahhoz, hogy ne eshessenek ki később sem, szükséged lesz egy vékony farostlemez-darabra - olyanra, amilyet a képkeretekhez adnak hátlapként -, amit a dugókkal teli keret hátoldalára rögzítesz. Ehhez jó erős ragasztót használj, ami biztosan nem engedi leválni a hátlapot akkor sem, ha folyadék éri. Ezután nincs más hátra, mint megvárni, hogy megkössön a ragasztó, és már használhatod is az egyedi alátétet.

Tipp: Minél díszesebb lenyomattal ellátott dugókat választasz, annál mutatósabb lesz a poháralátét akkor is, ha egyszerűbb keretet választottál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.