Kötögetős dekor: készíts képet cérnából!

cérna dísz otthon barkács betű dekoráció lakberendezés lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A stringart reneszánszát éli manapság, ami nem meglepő: a szögekből és cérnából készült képek elkészítése nagyon egyszerű, és nagyobb anyagi ráfordítást sem igényel.

Szükséges eszközök:

- 3 vékony parafalap (vagy egy vastag, ha találsz)
- hímzőcérna a kívánt színekben
- papír
- nyomtató
- kisebb szögek
- kalapács
- képtartó
- fehér festék
- kicsi festőhenger

http://honeyandfitz.blogspot.ie
http://honeyandfitz.blogspot.ie

Mielőtt bármibe is kezdenél, döntsd el, milyen mintát vagy szót szeretnél kirakni a szögekkel, majd a cérnával. Ha egy szót választasz, akkor keresd meg a leginkább neked tetsző betűtípust Wordben a számítógépeden, majd a parafalaphoz illeszkedő legnagyobb méretben - a választott betűtípussal - nyomtasd ki. Ha nagy parafalappal van dolgod, a betűket egyesével nyomtasd ki, vágd ki, és ragasztószalaggal illeszd össze. Fektesd a kész sablont a parafalapra, és ha úgy érzed, túl magas vagy túl széles a lap, még most vágd a kívánt méretre.

Ahhoz, hogy igazán látványos legyen a végeredmény, érdemes világos festékkel lefesteni a parafalapot, mely mellett jobban érvényesül a cérna élénk színe. Várd meg, hogy a festék teljesen megszáradjon, majd a lap hátuljára rögzíts akasztót, amivel a falra teheted a képet. Ezután jöhet a munka szórakoztatóbb része.

Szögeket, cérnát a kézbe!

Helyezd a sablont a lefestett, de már száraz felület közepére, majd kezdd el a szögekkel körbeszurkálni. Kalapácsra nem lesz szükség, hiszen a parafa annyira puha, hogy kézzel is könnyedén dolgozhatsz. A betűk belsejéről se feledkezz meg az olyanok esetében, mint az "a" vagy a "b". Ha elkészültél a szögekkel, óvatosan emeld ki a papírsablont közülük, vigyázva, hogy ne mozduljanak el a helyükről.

http://honeyandfitz.blogspot.ie
http://honeyandfitz.blogspot.ie

Ezután már nincs más hátra, mint a cérnával végighurkolni a szögeket. Ezt egyszínű cérnával is végezheted, de akár a szivárvány minden színét is megjelenítheted a képen. Balról jobbra haladj, elsőként azzal kezdve, hogy az első betű tetején lévő szögre kötöd a cérna végét. Ezután képzeletben fekvő nyolcasokat rajzolgatva hurkold a cérnát a szögekre. Ha egy cérnagombolyag elfogy, kösd a következőt a végére, és így folytasd a munkát.
Az elkészült képet ezután bekeretezheted, de önmagában is jól mutat a falon.

Részletesebb, lépésről lépésre fotókat itt találhatsz

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.