karácsony a nap cikke ünnep szórakozás mikulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Decemberben lépten-nyomon belebotlunk a Télapóba: vonaton, barlangban, de a saját irodájában is várja a csodaváró gyerekeket és felnőtteket.

Amikor az egész falu a Mikulásról szól

Nagykarácsonyban minden évben a november és a december az év fénypontja: itt lakik ugyanis a magyar Mikulás, aki már november elejétől egészen a karácsony előtti napokig várja kis és nagy vendégeit. A Mikulásházban meglátogathatjuk a Télapót az irodájában, ő pedig rövid beszélgetés után mindenkit megajándékoz. Az udvarban a Mikulás szánját és szarvasait is megnézhetjük. A Játszóházban kézműves foglalkozások, bábjáték és sok-sok egyéb vidám időtöltés várja a kisebbeket, a Rendezvényházban pedig a Zöld Karácsony Óriás Társasjáték keretében ismerkedhetnek meg a gyerekek a környezetvédelem alapjaival. A Polgármesteri Hivatal udvarán áll a Megyék Karácsonyfája, amelyre minden látogató felteheti otthon készített karácsonyfadíszeit.
Bővebb infó: http://www.mikulasfalva.com/mikulas-fesztival.html

Forrás: MTI/Mudra László
Forrás: MTI/Mudra László

Tedd barátságossá az otthonodat! A legjobb dekortippek itt!



Vonatozik a Télapó

A Diósgyőri Mikulásvonat immár 10. éve indul útjára apró utasaival a Lillafüredi Kisvasút miskolci végállomásáról a lillafüredi Mesebirodalomba, ahol egy interaktív mesejáték keretében találkozhatnak a picik a Télapóval. A kívül-belül díszes, kivilágított kocsikban mesefigurák várják a gyerekeket, ők kísérik el a kis utasokat a Mesebirodalom kapujáig, ahol maga a Mikulás fogadja őket. A Télapó birodalmában Süsüvel, a Százholdas Pagony lakóival, a Törpökkel, Doktor Bubóval, Shrekkel és Pinokkióval együtt mulathatnak a gyerekek, és természetesen mikuláscsomag nélkül sem marad senki. Végül a vonat visszatér kis utasaival a végállomásra.
Bővebb infó: http://mikulasvonat.pipelinedesign.hu/

Mikulások a nagyvilágban

A Budakeszi Vadasparkban tréfás kalandtúrán tehetik próbára ügyességüket a gyerekek december második hétvégéjén. A 3 éven felüli kicsiket maga a Télapó vezeti nyomra a tréfás feladatokkal, amelynek témája az, hogy melyik országban hogyan várják, ünneplik a Mikulást. Az izgalmas felfedező út a bekerített természetvédelmi erdő ösvényein folyik, a másfél órás program előtt és után pedig a gyerekek az Erdei Alkotóműhelyben készíthetnek ünnepi díszeket.
Bővebb infó: http://www.vadaspark-budakeszi.hu/index.php?pg=news_11_184

Felvonul a Mikulás

Békéscsabán december 6-án vonul végig a Mikulás és kísérete: a Krampusz és természetesen a gyerekek. Az Ifjúsági házba érkezve a résztvevőket játszóház és számos érdekes színpadi program várja. A rendezvény egészen december 8-ig folytatódik, és több gyerekkorosztálynak is érdekes programot nyújt.
Bővebb infó: http://ifihaz.hu/hir.php?id=621

Forrás: MTI/Nagy Lajos
Forrás: MTI/Nagy Lajos

Télapó a barlangban

December 6. és 9. között több alkalommal is ellátogat a Mikulás a budapesti Szemlő-hegyi barlangba, ahová szán helyett kötélen, a barlang falán ereszkedik le, majd a Krampusz segédletével névre szóló ajándékot ad a gyerekeknek.
Bővebb infó: http://www.barlangiszulinap.hu/hu/barlangi-mikulas

A jósvafői Baradla-barlangban december 6-ig rendeznek mikulástúrákat a gyerekeknek: az óvodás és kisiskolás csoportok tagjainak természetesen itt is csomaggal kedveskedik a Télapó, amikor a feladatok megoldása után az Óriások termében előhívják őt a csemeték.
Bővebb infó: http://www.kuriaoktatokozpont.hu/2012-11-14/mikulastura-a-baradla-barlangban-2012-november-29-tol-december-6-ig/

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.