Így válassz a különböző mezoterápiák közül

Bob Csilla kozmetikus Life.hu szakértő szépség szakértő mezoterápia
Bob Csilla, a Life.hu kozmetikus, mezoterapeuta szakértője elmagyarázta olvasónknak, hogy mi a különbség a mezoterápiás eljárások között. Vagyis a tűs, a tű nélküli és a lézeres mezoterápia között.

"Kedves Csilla!

Nekem olyan kérdésem lenne, hogy miben térnek el a különböző mezoterápiás eljárások? A tűs, a tű nélküli és a lézeres mezoterápia?

Üdv.: Era"

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Kedves Era!

A mezoterápia nagyon régi eljárás, elsősorban orvosok alkalmazták, főleg fájdalomcsillapítás céljából. Kozmetikai alkalmazásának fő célja a gyors, eredményes és tartós kezelési lehetőség. Ennek megvalósulása attól függ, hogy mivel történik a hatóanyag bejuttatása, és hogy ezt a hatóanyagot megfelelően alkalmazzák.

A mezoterápiás kezeléseknél csak akkor várható eredményes és tartós hatás, ha a hatóanyagok alkalmazása mögött megfelelő szaktudás van, illetve ha a hatóanyagok jó minőségű és igen koncentrált előállításúak. Sajnos nagyon kevés jó gyártó van a piacon, ezért érdemes megnézni, hogy hova megyünk kezelésre, és hogy mit visznek be a bőrünkbe. A hatóanyagok bevitelére három technika van:
- A tűs mezoterápia a kezdeteket tükrözi. Előnye, hogy a hatóanyag valóban bejuttatható abba a bőrrétegbe, ahol tényleg hatásos. Hátránya, hogy csak akkor eredményes, ha nagyon alaposan dolgozik a terapeuta, ez viszont több 100, akár 1000 mikroszúrással és akár véraláfutásokkal is járhat.

- A tű nélküli mezoterápia a tűs kezelések alternatívájaként került a piacra, azzal az előnnyel, hogy nem fájdalmas. Ez az előny valóban megvan a mai napig is, de kezd hátérbe szorulni, mert a kezelések többnyire teljesen eredménytelenek, tartósnak abszolút nem mondhatók. Ennek fő oka, hogy sajnos egy-két készülék kivételével a többi nem alkalmas igazán mély hatóanyag-bevitelre. Ha azonban megfelelő anyagokkal, szaktudással és készülékkel dolgozik a szakember (azok viszont nem olcsók, ezért nagyon kevés helyen vannak), akkor rendkívül látványos kezeléseket lehet végezni ezzel a technikával is.

- A lézeres mezoterápia a leginnovatívabb bőrfiatalító eljárások közé tartozik. Teljes mértékben egyesíteni tudja a tűs mezoterápia és a tű nélküli mezoterápia előnyeit, eredményessége rendkívüli, sőt, a lézerterápiás kezelések hatékonyságát is biztosítja a vendégek számára. A kezelés nem fájdalmas, de gyors és biztonságos. Már egy kezelés is eredményes. Szépen kontúrozza az arcot, és nemcsak a felszíni, hanem a mélyebb ráncokra, lifting problémákra is eredményesen alkalmazható. A lézeres mezoterápia szakemberei ellenőrzött, külön képzéseken vesznek részt. Hatóanyagokban speciálisan erre a célra gyártott szuperkoncentrátumokat és ampullákat használnak, így ha olyan helyre megyünk, ahol a hivatalosan tanított kezeléseket végzik az ehhez gyártott anyagokkal, akkor a terápia nem fog csalódást okozni egyik korosztály számára sem.

Üdvözlettel,
Bob Csilla

Tedd fel kérdéseidet a szakerto@life.hu címen! Kérdéseddel együtt azt is írd meg, hogy a Life.hu melyik szakértőjétől szeretnél választ kapni. Ezt követően hamarosan megjelenik a cikk, amely segítséget nyújthat számodra.

Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Forrás: [origo]
Forrás: [origo]
Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is!


Cikkek, információk, nyereményjátékok, szavazások, horoszkópok és galériák. Kövesd a Life.hu-t a Facebookon is, ha nem akarsz lemaradni semmiről!


IRÁNY A FACEBOOK ÉS A LIFE.HU OLDAL!"Minden kifolyik belőlem" - Olvasói ondógondok (18+)http://www.life.hu/szeress/szex/20130314-sperma-problemak-terhesseg-es-az-ondo-ize-gyori-szilvia-szakerto.htmlZsírátültetés - Így kerülhet a térded az arcodbahttp://www.life.hu/szepulj/20130314-sajat-zsir-feltoltesevel-vegzett-plasztikai-beavatkozasok-dr-molnar-miklos-szakerto.htmlArccsipkedéssel a plasztika ellen? - a szakértő válaszolhttp://www.life.hu/gyogyulj/20130314-arccsipkaedes-es-arcterapia-ami-valojaban-haszontalan-dr-kaszab-csilla-szakerto.htmlLopd el Charlize Theron Oscar-díjas sminkjét!http://www.life.hu/szepulj/20130314-charlize-theron-oscargalas-tavaszi-sminktippje-ude-konnyed-legies-gaspar-viki.htmlA bálnaformám miatt nem szexel velem?http://www.life.hu/szeress/parkapcsolat/20130313-szex-a-terhesseg-hetedik-honapjaban-terhesszex-gyori-szilvia-szakerto-valaszol.htmlÍgy védd magad a gonosz elektronoktólhttp://www.life.hu/anyaskodj/20130312-elektroszmog-elektromos-keszulekek-korulottunk-benke-rita-szakerto-valaszol.htmlÍgy lesz magabiztos a mosolyodhttp://www.life.hu/szepulj/20130308-dr-budai-zsolt-szakerto-tanacsaival-garantalt-a-magabiztos-szebb-mosoly.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.