Hat ember a felelős a halálra éheztetett kisfiú ügyében

halál Agárd rendőrség vádemelés nyomozás éhezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A családi tragédiába torkolló éhezés ügyében megszületett a vádemelés.

Ahogy a Life.hu is megírta, 2013 áprilisában Benjamin másfél évesen éhen halt, mert jómódú szülei alig adtak neki enni és inni, azt hitték, elég, ha fénnyel táplálják. A gyerek a halálakor csak négy és fél kiló volt. A rendőrség most lezárta a nyomozást és hat emberrel szemben javasolt vádemelést – írja a Bors.

A gyermek szüleit az eset után előzetes letartóztatásba helyezték, néhány hónappal később ezt házi őrizetre enyhítette a bíróság. Az ügyben érintett még a család természetgyógyásza, aki hetente „kezelte" Benjámint. A nyomozás kiterjedt a területileg illetékes háziorvos és védőnői szolgálat felelősségének vizsgálatára is, valamint felvetődött az anyai nagyapa felelőssége is, hiszen ő együttélt a családdal, sőt a helyiek szerint ő irányította a furcsa, igen zárkózott família életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.