Hosszabítsd meg 10 évvel az életedet - gyakorold a félgyertyát!

félgyertya relaxáció stresszoldás jógával jóga stresszoldás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A félgyertyára azt mondják, hogy a fizikai gyakorlatok királynője. A szanszkrit viparita karani mudra szó szerint azt jelenti: a kézbentartott nyugalom megtestesülése. Ha begyakoroltad, és kényelmessé válik, érdemes naponta minimum három percet eltölteni a pózban. 

Használd egy feszültséggel teli nap után elalvás előtti lecsendesítésre, vagy akár jógagyakorlás végén a relaxáció előtt, illetve bármikor, ha úgy érzed, hogy túl sok a stressz. Ez a fiatalító hatású gyakorlat egyébként számtalan előnyös hatása között edzi a szív- és érrendszert, jótékonyan hat a vérkeringésre, az alhasi szervekre, az emésztésre. Rugalmasan tartja a gerincet, visszérproblémákra is jó, sőt, ebben a hűvösebb időben megfázás esetén is ajánljuk. Magas vérnyomás, nyakproblémák és menstruáció esetén hanyagold ezt a pózt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.