Unokáink is főzni fogják! Másnaposok mennyei mannája az erdélyi csorbaleves

káposzta Unokáink is főzni fogják csorbaleves UFF-videó UFF-blog
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Az erdélyiek egyik nagy büszkesége a csorbaleves - csakhogy ahány embert megkérdeztünk, mind másképp készítette. Tipikus esete annak, hogy ahány ház, annyi szokás. Kis tanácstalanság után végül arra jutottunk, hogy elkészítjük a saját, egyszerű változatunkat. Íme, a végeredmény!:-)

Hozzávalók:

500 g sertéscomb
150 g füstölt sonka
1 kg savanyú káposzta
1 fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
1 csokor petrezselyem
1 csokor zellerzöld
200 g tejföl

bors
pirospaprika
lestyán
olaj

Az elkészítés pontos folyamatát a videóban mutatjuk meg, amely a képre kattintva indul el.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.