Unokáink is főzni fogják! Így filéz egy profi - csirkemellsalátát készítünk

chef Unokáink is főzni fogják salátaöntet saláta UFF-videó csirkemell UFF-blog filézés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Dorina énekesnő és Péterfi-Nagy Évi újságíró csütörtökönként a Life.hu-n mutatnak egy-egy izgalmas ételt. Megújult, informatív videójukban olyan trükköket is megosztanak, amelyek segítik a recept elkészítését. Vágj bele te is velük a 3 perces gasztrokalandba!

Ti tudtok csirkemellet filézni? És tudjátok, hogyan kell pontosan tartani a kést, miközben zöldségeket aprítunk? Egy séfet hívtunk vendégül, hogy mutassa meg nekünk mindezt. A videóban az alapvető aprítási technikát és a csirke filézését sajátítjuk el. És tanulás közben egy isteni csirkés salátát is elkészítettünk együtt! A videó a képre kattintva indul el.

Csirkés saláta:

1 db cukkini
1 db paprika
2 db paradicsom
2 db retek
fél fej saláta
3 db újhagyma
1 db csirkemell
olívaolaj

Fűszerek a húshoz:

curry

bors
kakukkfű

A zöldségeket felaprítjuk most már a megfelelő technikával, és jól összekeverjük. A megmosott csirkemellet kifilézzük, leszedjük a bőrét, és a fűszerkeverékünkkel megszórjuk. Serpenyőben a húsok mindkét oldalára kérget sütünk, majd 180 fokos sütőben készre sütjük a csirkemellfiléket. Kiszedjük, és felszeleteljük.

A salátához a dresszing:

olívaolaj
balzsamecet
fokhagyma
bazsalikom
citromlé

bors

Jól összekeverjük az alapanyagokat, és leöntjük vele a salátát, majd a hússzeleteket ráhelyezzük.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.